EMNP: Az RMDSZ félrevezette a magyar nemzetpolitika szereplőit

2020. szeptember 18. 19:11

Szerintük elengedhetetlen, hogy a több mint egymilliós erdélyi magyarság az önkormányzati választásokon két magyar párt közül választhasson.

2020. szeptember 18. 19:11

Az Erdélyi Magyar Néppárt (EMNP) vezetői szerint a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) félretájékoztatta a magyar nemzetpolitika szereplőit, úgy vélik, ezért történhetett meg, hogy Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes és Potápi Árpád János államtitkár az elmúlt napokban kizárólag az RMDSZ önkormányzati jelöltjeinek a megválasztására buzdította az erdélyi magyarokat.

Erről Csomortányi István és Toró T. Tibor, az EMNP elnöke és ügyvezető elnöke beszélt péntek délután egy sepsiszentgyörgyi sajtótájékoztatón. Csomortányi szerint az RMDSZ érzékeli a román politikai elitnek azt a törekvését, hogy a decemberi parlamenti választások után ne jusson kormányzati szerephez magyar szervezet, ezért a magyar nemzetpolitika szereplőit hívta segítségül. Csomortányi úgy vélte: az RMDSZ-re rá is fér a segítség, az anyaország pedig mindig segített, mikor ezt az erdélyi magyar szervezetek kérték.

(MTI)

Összesen 6 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Newman
2020. szeptember 19. 17:40
Majd ha, egy Magyar Nemzeti párt lesz!!! Addíg csak öljétek egymást, és csodálkoztak hogy miért nem!!!
brekker
2020. szeptember 18. 21:03
Kit érdekel Semjén hülyesége? Ezért küldik el őt inkább vadászni, még úgy is jobban jár a Fidesz-KDNP. Kereszténydemokrácia Európában. (És Magyarországon.)
3M..
2020. szeptember 18. 20:47
Hát még a Fidesz hogy félrevezette a magyar nemzetpolitika szereplőit! Máig sem tudjuk, mikorra tűzte ki a székelyföldi autonómia elérésének a pontos céldátumát. LOL Nos? Szerb Jövőt!
még fokozza
2020. szeptember 18. 20:35
"Semjén Zsolt az RMDSZ önkormányzati jelöltjeinek a megválasztására buzdította az erdélyi magyarokat." Itt nem hallgat rá senki. A székelyeknek sem kellene.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!