Duplázná a kormány az orvosi béreket

2020. szeptember 30. 10:42

A kormány szerdán tárgyalja a Magyar Orvosi Kamara javaslatát, késznek tűnnek a béremelésre.

2020. szeptember 30. 10:42
null

A kamara a hálapénz büntetőjogi betiltását és jelentős orvosi béremelést javasol, a kormány hajlik a kamara javaslatainak elfogadására – írja az Origo. Az orvosi béreket megduplázzák, 120 százalékos béremelés jöhet. A hálapénz tiltására az orvosi kamara büntetőtörvénykönyv-módosítást javasolt. A kamara a hálapénz elfogadását és egy bizonyos összeg felett a hálapénzfizetést is büntetőjogilag szankcionálná. A mai kormányülés elején a miniszterelnök javasolta a kormánynak, hogy vegyék napirendre a kamara javaslatát. Előzetes vélemények alapján a kormány kész saját javaslatává tenni a kamara Btk. módosító szándékát – közölte az Origo.

Fotó: Paragh György egyetemi tanár, a Debreceni Egyetem Orvos és Egészségtudományi Centrum centrumelnöke beszélget az 1. számú Belgyógyászati Klinika munkatársaival: (balról-jobbra) Fülöp Péter egyetemi adjunktussal, Gaál Krisztina és Sztanek Ferenc klinikai szakorvosjelöltekkel, valamint Fagyal Gáborné ápolónővel. MTVA/Bizományosi: Oláh Tibor

 

Összesen 180 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
zoliqa
2020. szeptember 30. 20:47
Végre egy értelmes döntés a kormánytól
luisbathhelena
2020. szeptember 30. 17:29
Érdekes lesz. 34 éve vagyok orvos nem hálapénzes szakmában. Ha megduplázzák, 1.3 M lesz a fizetésem -BRUTTÓ. Mindenki döntse el sok-kevés. Ha összekombinálnák az MNB és a Számvevőszék javaslatával (9% SZJA), azt mondom ok. És mi lesz azokkal akik 6-8-10 misit keresnek hálapénzből? Nem hiszem h megkockáztatnák ha súlyos szankció van. Ha ehelyett keresnek hivatalosan 1,6 M-t, hát nem lesznek boldogok. Én támogatom az ötletet, ha a reálértékét megőrzik.
BőröndÖdön
2020. szeptember 30. 16:06
Hiszem, ha látom, avagy már a csuti sem a régi...:)
antioxi
2020. szeptember 30. 15:35
A bal-libsikkel most mi lesz? Vissza fogják követelni az orvosok kevesebb bérét?!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!