Az LMP előválasztást tartana az egyéni választókerületekben

2020. szeptember 26. 17:19

Kanász-Nagy Máté az ellenzék kormányra kerülése esetén nem venné el a határon túli magyarok választójogát.

2020. szeptember 26. 17:19

Az LMP célja, hogy az ellenzéki pártokkal közösen győzze le a jelenlegi kormányt a 2022-es országgyűlési választáson - jelentették be a párt társelnökei szombaton Budapesten, online is közvetített sajtótájékoztatójukon.

Schmuck Erzsébet az LMP országos politikai tanácsának döntéséről beszámolva hangsúlyozta, alapfeltételnek tartják, hogy az ellenzék minden egyéni választókerületben egy jelöltet állítson a kormányoldallal szemben, az ő személyükről pedig – a miniszterelnök-jelölthöz hasonlóan – előválasztásnak kell döntenie.

Az LMP olyan ellenzéki miniszterelnök-jelöltet támogat, aki egyetért a zöld célokkal és azoknak megfelelően kormányoz majd - tette hozzá. Schmuck Erzsébet rendkívül fontosnak nevezte, hogy a közös ellenzéki kormányprogramnak olyan fenntartható Magyarország kialakítása legyen a célja, ahol elsőbbséget élvez a szociális és ökológiai válság kezelése, a klímaváltozás megfékezése. Megjegyezte, az LMP kormányra kerülése esetén felfüggesztené a paksi atomerőmű bővítését. 

Kanász-Nagy Máté azt hangsúlyozta, az ellenzéknek kormányra kerülése esetén nem szabad elvenni a határon túli magyarok választójogát. Kiemelte,

az LMP nem támogatja az „Európai Egyesült Államok” koncepcióját,

mivel a szerint szerintük egyértelműen a centrumországok diadalmaskodnának a periférián lévő tagok, így Magyarország kárára.

Kanász-Nagy Máté szólt arról is, hogy az alapvető élelmiszerek áfacsökkentését, a szociális dolgozók bérének rendezését is látni kívánják a közös ellenzéki kormányprogramban.

(MTI)

Összesen 46 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
péterx
2020. szeptember 26. 21:28
Nahát, ez az LMP mily' oroginális!
atila68
2020. szeptember 26. 20:53
A Momentánnal 30%. Kicsit még balfaxkodnak és egypárti parlament lesz.
atila68
2020. szeptember 26. 20:51
Közös lista. DK-P-LMP-MSZP+Jobbik 25 % a küszöb.
CirmoS
2020. szeptember 26. 20:45
A magyargyűlölő halálkoalíció/moslékkoalíció hatalomra kerülése esetén NEM Kanász-Nagy Máté meg NEM az LMP dönti el, hogy mi legyen a határon túli Magyarok választójogával! Az összefosásban is csak porszem az LMP! Majd A FERI dönt Mátéka, te pedig vadul BÓLOGATNÁL, EGYETÉRTENÉL azzal, hogy el kell venni a határon túliak választójogát! Amikor meg szembesítenének azzal, hogy mit mondtál 2020-ban, simán letagadnád!!!!! A többi mocsok haveroddal együtt!! Rohadt unalmasak vagytok baszdmeg!!! Nem érdekel semmiféle programotok, hatalmon az ellenkezőjét csinálnátok az egész összefosással EGYÜTT!!!!!!! TAKARÓDJATOK!!!!!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!