Tízezer gyermek kap iskolakezdési támogatást a Katolikus Karitásztól

2020. augusztus 26. 10:28

Augusztus 5. óta tart a Katolikus Karitász segélyakciója, melynek keretében összesen tízezer gyermek kap iskolatáskát és más tanszereket a tanévkezdéshez. Écsy Gábor igazgató kedden az Ormánságban adott át iskolakezdési csomagokat.

2020. augusztus 26. 10:28

Néhány nap múlva megkezdődik az új tanév. A Katolikus Karitász augusztus 5-én Legyen öröm az iskolakezdés névvel segélyakciót hirdetett, hogy minél több iskolás gyermeknek és családjaiknak tudjon segítséget nyújtani az iskolakezdéshez. Az eddig beérkezett támogatásokból a karitászcsoportok és az egyházmegyei központok összeállítják a csomagokat, a vásárlási utalványokat és személyesen adják át a családoknak.

2020. augusztus 25-én, kedden 16 órakor Écsy Gábor, a Katolikus Karitász országos igazgatója Kisszentmártonban harminchét diáknak adta át az iskolatáskákat. Ezután Tésenyben harmincnégy iskolás kapta meg a közeli tanévkezdéshez a segélyszervezet adományát. Écsy Gábor elmondta: „A Katolikus Karitász országszerte 16 egyházmegye 800 településén támogat családokat ezekben a napokban. Az eddig beérkezett támogatásokból a karitászcsoportok és az egyházmegyei központok összeállítják a csomagokat, a vásárlási utalványokat és személyesen adják át a családoknak.” Ezen a két településen a Karitász Jelenlét Pontot is működtet. A most átadásra kerülő utalványok és iskolatáskák mellé a karitász munkatársai a mindennapi jelenlétüket, munkájukat és személyes szeretetüket is igyekeznek adományként adni az ott élő gyermekeknek és családoknak. 

A Katolikus Karitász augusztus elején indított segélyprogramjának eredményeként idén mintegy tízezer gyermek számára tervez segítséget nyújtani. 

A segélyszervezet önkéntesei folyamatosan állítják össze az iskolatáskákat, tanszercsomagokat és beiskolázási utalványokat. A helyi Karitász szervezetek önkéntesei országszerte több mint 800 településen látogatják meg a rászoruló családokat és tanszerek mellett élelmiszercsomaggal, ruhával is segítik őket, enyhítve ezzel az iskolakezdés terheit. Szeretnék a munkát a tanév első hónapjaiban is folytatni, a családok mellett állni ezekben a nem könnyű napokban. 

Az Ormánságban nemcsak az iskolakezdési programmal, hanem a kisszentmártoni és tésenyi Jelenlét Pontokon is az egész tanévben igyekeznek a családok mellett állni.  Kovács Zsuzsanna, a kisszentmártoni Jelenlét Pont munkatársa szerint ebben a térségben különösen magas az iskolai lemorzsolódás aránya, ezért számos olyan élményalapú gyermek- és ifjúsági programot szerveznek, amelyekben az itt élő gyermekek megélhetik az örömteli tanulás lehetőségeit. Heti rendszerességgel játszóklubot, meseklubot és különböző kézműves foglalkozásokat tartanak az óvodás és iskoláskorúaknak, valamint gyógypedagógus foglalkozik azokkal a gyermekekkel, akik valamilyen tanulási nehézséggel küzdenek.
 

Összesen 7 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!