Már lehet jelentkezni az októberben induló Női Közéleti Vezetőképző Programra

2020. augusztus 11. 14:04

Az érdeklődők szeptember 10-én éjfélig jelentkezhetnek a programra.

2020. augusztus 11. 14:04
null

Harmadik alkalommal indul a Mathias Corvinus Collegium (MCC) Női Közéleti Vezetőképző Programja októberben, amelynek fővédnöke Novák Katalin, család- és ifjúságügyért felelős államtitkár. Az ingyenes képzésre olyan 18-36 év közötti közéleti és vezetői szerepvállalásra nyitott nőket várnak, akik tudásukat hazai vagy régiós munkahelyeken kívánják kamatoztatni.

Az országhatáron belül szervezett négy képzési hétvégéből álló program keretében a résztvevők előadásokon és készségfejlesztő tréningeken vesznek részt. Ugyanakkor a kéthavonta megrendezendő személyes alkalmak közötti időben is számíthatnak feladatokra: beadandó készítésére, valamint e-learning-tananyagok feldolgozására, amelyek az ismeretek bővítését szolgálják. A képzés nagy hangsúlyt fektet a gyakorlati tapasztalatszerzésre, ezért kiscsoportos projektmunka is vár a résztvevőkre, amelynek során hazai és külföldi szakemberekkel, vezetőkkel és politikusokkal is találkozhatnak. Tekintettel arra, hogy az előadások egy része angolul zajlik majd, a felsőfokú angol nyelvtudás elengedhetetlen.

A program célja, hogy praktikus vezetői ismeretekkel vértezze fel a résztvevőket és olyan közösséget teremtsen, amely segíti őket a hosszú távú céljaik megvalósításában idehaza. Mindemellett a képzés lehetőséget ad arra is, hogy rámutassunk a női vezetők fontosságára, valamint a nők gazdaságra, társadalomra és közéletre gyakorolt hatására” – mondta Szabó Katalin, a program koordinátora.

A Női Közéleti Vezetőképző Program minden évben nemzetközi viszonylatban is elismert szakértőket vonultat fel. A tavalyi előadók között volt például dr. Aczél Petra nyelvész, kommunikáció- és retorikakutató, egyetemi tanár; Malcolm Gillies, a London Metropolitan Egyetem egykori rektora; Varga Judit igazságügyi miniszter; Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter, valamint David Venter, Nelson Mandela volt kommunikációs főtanácsadója.

Az érdeklődők szeptember 10-én éjfélig jelentkezhetnek a programra. A pályázóknak háromkörös felvételire kell készülniük: az első lépés az önéletrajz és motivációs levél beadása, míg a második körben egy online logika és szókincstesztet kell megoldaniuk, végül pedig a – felvételi követelményeknek megfelelt és legjobb értékelést kapott – jelentkezők egy interjún vesznek részt. A képzésről és a jelentkezésről bővebb információ a Női Közéleti Vezetőképző honlapján (noikozeletivezetokepzo.mcc.hu) olvasható. Amennyiben a vírushelyzet nem teszi lehetővé a személyes alkalmak megtartását, a képzés távoktatás formában valósul meg. A programot az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő támogatja.

Összesen 13 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Syr Wullam
2020. augusztus 11. 15:21
David Venter, Nelson Mandela volt kommunikációs főtanácsadója WTF? Nelson Mengele mégis komilfó nálunk? Akkor lesz parkja is?
balbako_
2020. augusztus 11. 14:57
Meglátjuk milyen sikerrel. Próbáljuk ki!
Leakis
2020. augusztus 11. 14:50
Diszkriminációnak érzem. Miért kell a nőknek külön képzés? Ma már mindenki tanulhat.
Semper Fidelis
2020. augusztus 11. 14:28
Miért kellene a jobboldalnak Gyurcsányhoz mérnie magát? A jobboldalnak a jobboldali elvekhez kell igazodnia, nem a nemzetközi (és hazai) baloldali trendekhez.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!