LMP: az ország megvédéséhez zöldfordulatra van szükség

2020. augusztus 29. 16:05

Kendernay János LMP-társelnök szerint sok zöldmozgalom alakult ki és lépett fel az elmúlt három évtizedben, hogy Magyarország ökológiai állapota fennmaradjon.

2020. augusztus 29. 16:05

Kendernay János LMP-társelnök szerint sok zöldmozgalom alakult ki és lépett fel az elmúlt három évtizedben, hogy Magyarország ökológiai állapota fennmaradjon. Az ellenzéki politikus szombaton a Facebook-oldalán közvetített sajtótájékoztatón kifejtette, erős civil szervezetek és pártok jöttek létre, amelyek a zöldügyeket képviselik. A közösségi nyomás hatására pedig már több olyan nagyberuházástól álltak el, illetve olyan terveket vontak vissza, amelyek nem a közösségi érdekeket, az ökológiai állapot fenntartását szolgálták volna – vélekedett. Hozzátette: legutóbb Pilismaróton vonták vissza nyitás előtt egy bánya engedélyét.

Kendernay János a párt vasárnapi tisztújításával kapcsolatban azt mondta: szeretné folytatni azt a munkát, amit elkezdett, mert hiszi, hogy a párt munkájának van értéke, és annak valamennyi tagja az ország érdekét szolgálja. Az LMP készül 2022-re, a zöldfordulatra, amelyben a társelnök is szeretne részt venni, függetlenül attól, hogy a tisztújítás után lesz-e lehetősége a párt nevében ezt tenni, vagy más módszert kell keresnie – fogalmazott.

A társelnök arra buzdít mindenkit, hogy álljon ki a helyi, regionális és országos zöldügyek mellett, mert – mint hozzáfűzte – az ország megvédéséhez „zöldfordulatra van szükség minél gyorsabban”.

(MTI)

Összesen 23 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Kristály
2020. augusztus 29. 21:11
Sokkal zöldebb lenne ha nem élnétek fel az ország pénzét. Parazita élet mód
simonvitéz
2020. augusztus 29. 18:14
Gondolja Kendernay kartárs, Orbánnak annyira bejött ez a "Védjük meg az országot...", hogy ő is beveti. Nagyon okos ember ő ám, hogy ezt így kitalálta!
Rasdi
2020. augusztus 29. 17:45
Magyarország "zöld" viselkedése nem sokat nyom a világ helyzetében. Egy-egy várható turista célú űrutazás közel annyi terhelést jelent majd a Földnek, mint Magyarország egész éves működése. De emlegethetném a hasonló célú légi forgalmat is. Ez persze nem jelenti azt, hogy "rajta szemetelni". De azt azért igen, hogy ezt se szabad túllihegni.
CirmoS
2020. augusztus 29. 16:57
Az lmp-t is a főváros tette az ország nyakára!!!! A Nemzet fővárosa élén egy idióta, tolvaj, semmihez nem értő, hazug, szellemi toprongy áll, amit a fővárosi szavazatok mellett eldöntöttek a megvásárolt külföldi csőcselék szavazatai!!! Elég ebből!! Elég legyen BuTapest!!! Még a mocskos, rohadék momentumot is az ország nyakára akarjátok ültetni?? Utána meg sírtok?! Előtte kell/ kellene gondolkodni, nem utána sírni!!!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!