Kanász-Nagy Máté lett az LMP új társelnöke

2020. augusztus 30. 13:03

A nagy többséggel megválasztott 33 éves politikus Kendernay Jánostól veszi át a tisztséget – írta meg az Azonnali.

2020. augusztus 30. 13:03
null

Schmuck Erzsébet eddigi női társelnököt pedig újraválasztották. A férfi társelnöki pozícióért az eddigi társelnök Kendernay János, és a párt elnökségi titkára, Kanász-Nagy Máté, a női társelnökségért pedig eredetileg csak Schmuck Erzsébet jelenlegi társelnök indult, de az utolsó pillanatban ő is kihívóra talált Fábián Krisztina elnökségi tag személyében, aki pár nappal a tisztújító előtt jelentette be, hogy indul.

Az ELTE-n szociálpolitika szakot végzett Kanász-Nagy Máté mindössze harminchárom éves, de már 2010 óta politizál az LMP-ben, a párt saját nevelésű politikusa. 2011-ben az LMP-frakció tanácsadója lett, 2015-től ifjúsági szakszóvivő, majd 2017-től a párt szóvivője, viszont az igazi áttörést a 2019-es önkormányzati választás jelentette neki: 52,88 százalékos eredménnyel, több, mint tíz százalékponttal verte Újpest 12. választókerületében a fideszes jelöltet, így önkormányzati képviselő lett, és a polgármesteri címet megnyerő, momentumos Déri Tibor népjóléti alpolgármesterének is megtette őt. Indulásakor felmerült a kérdés, hogy vajon Kanász-Nagy miért hagyná ott az elnökségi titkárságot, ami az LMP-n belül erős hatalmi pozíciónak számít.

Kanász-Nagy szerint jó csapat van kilátásban

Kanász-Nagy az Azonnali kérdésére elmondta, hogy azért szeretne váltani, mert úgy látja, hogy most a pártvezetésben egy nagyon jó csapat tud kialakulni, aminek ő is tagja szeretne lenni, ráadásul alpolgármesteri teendőit nem érzi már összeegyeztethetőnek a titkári adminisztratív feladataival. És hogy mit kínál az új társelnök az LMP-nek? Elmondása szerint fiatalságot, lendületet, és az eddiginél agilisabb kommunikációt. „Ismerem a fiatalabb generáció problémáit, kihívásait, emiatt hitelesebben tudom megszólítani a fiatalabb választópolgárokat, akiknek a zöld politika is fontos.” – nyilatkozta Kanász-Nagy az Azonnalinak indulásakor.

Kanász-Nagy egyébként arra számít, hogy az ellenzéki pártok tömbösödni fognak a következő években, és úgy gondolja, hogy az LMP-nek azokhoz a pártokhoz kéne közelednie, akik a 2010 utáni, és a 2010 előtti időszakkal szemben is kritikusak. Az új társelnök szerint három ilyen ellenzéki párt van ma Magyarországon a saját pártján kívül: a Párbeszéd, a Jobbik, és a Momentum – írta meg az Azonnali.

Fotó: Kanász-Nagy Máté, az LMP országos elnökségének titkára beszél a párt kongresszusa után tartott sajtótájékoztatón Budapesten, a Loft Events Rendezvényteremben 2019. november 23-án. Mögötte Schmuck Erzsébet, az LMP parlamenti frakcióvezető-helyettese, akit a kongresszuson nagy többséggel társelnökké választottak. MTI/Mónus Márton

Összesen 80 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
syphax
2020. szeptember 01. 12:31
A KANOK ÁSZA LETT A "TÁRSA" SCHMUCK BÖSKÉNEK. JÓL MEGLESZNEK.....
luisbathhelena
2020. augusztus 31. 05:34
Megremegtek a világ nagy tőzsdei....
Kanmacska
2020. augusztus 30. 20:51
Nofene.
józan paraszti ész
2020. augusztus 30. 18:25
Ezek akkor választanak női és férfi alelnököt, mikor a világ haladó felén megszüntetik a női és férfi kategóriákat, csak gender lesz?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!