Újabb álhírt közölt a Hírklikk

2020. július 23. 12:02

A portál fiktív miniszterelnöki interjúja miatt a Miniszterelnöki Kabinetiroda vizsgálja a lehetséges jogi lépéseket – tudta meg az Origo.

2020. július 23. 12:02

Fiktív miniszterelnöki interjút készített Föld S. Péter a HírKlikk nevű portálon. Az Origo az ügyben megkereste a Miniszterelnöki Kabinetirodát is, akiktől a következő választ kapták:

A Hírklikk álhírportálon megjelent egyértelmű hírhamisítás és a kamuinterjú miatt – amely azt a látszatot kelti, mintha a miniszterelnök interjút adott volna a kamuoldalnak – a Miniszterelnöki Kabinetiroda vizsgálja a lehetséges jogi lépéseket, és felszólította a portált, hogy azonnali hatállyal távolítsa el a kamucikket. A büntető feljelentés sem kizárt. Megdöbbenve állunk a baloldali álhírgyárak egyre durvább és gátlástalanabb módszerei előtt. A baloldali Hírklikk egy gátlástalan álhírportál, amely többek között aktív szerepet játszott az álmentőssel készült és a baloldal által terjesztett kamuvideó terjesztésében, majd itt jelent meg az álmentős ikertestvérével készített kamuinterjú a koronavírus-tesztelő csodamasináról.

Összesen 118 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
graycivil
2020. július 24. 15:23
Amúgy rendkívül sokat elárul az, hogy egy (tökéletes) kifigurázásra az Origo vezényszavára ennyi beszűkült elmét lehet mozgósítani. A végnapjaikat érző diktatúrák szoktak ilyen hevesen reagálni a mindenkori Vezér hülyévé tételére.
graycivil
2020. július 24. 15:06
Elnézést kérek azoktól a FIDESZ-esektől, akik alapból nem hülyék, de az alkalmazkodás kényszere számukra mindennél fontosabb!
graycivil
2020. július 24. 14:55
PC ide, PC oda: Ennyi hülyét, mint itt, aki "hírhamisításról" beszél, nehéz egy csokorba terelni. De a FIDESZ-tábor mindenre képes... Ha pszichiátriai beutalóhoz kellene egyetlen indokot keresni, ez tökéletes lenne. :D
Welszibard
2020. július 23. 21:32
Tudtommal, aki nem valódi hírt hírként közöl, az hamisít. Aki hamis hírt közöl, az hírhamisító. A hamis hír = álhír. Mindezt egy magát hírportálnak nevező médium teszi. (A Charlie Hebdo az persze az más ott a gúny és az irónia megengedett, de persze nem a liberálissal szemben)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!