Szabó Tímea: Az Óbudai-sziget családok tízezreinek pihenőhelye

2020. július 13. 13:57

A Párbeszéd frakcióvezetője szerint a szigetre tervezett beruházás miatt ezer fát vágnának ki.

2020. július 13. 13:57
null

Szabó Tímea az Országgyűlés rendkívüli ülésén napirend előtti felszólalásában a többi között a Óbudai-szigetre tervezett építkezésekről beszélt. Szabó Tímea szerint a szigetre tervezett kajak-kenus központ miatti védművek építése egy árhullám esetén veszélyeztetné Újpest és a környék lakosságát is. A képviselő úgy fogalmazott: „ez az Orbán által propagált kajak-kenu központ nem más, mint egy trójai faló, amiben a valóságban egy 1400 lakásos jachtkikötős lakóparkot álmodtak meg maguknak a luxusterepjárós NER-lovagok”.

Szabó szerint egyébként is felesleges a beruházás, hiszen nem sokkal arrébb a Római-parton már a kajak-kenunak már van hagyománya. Okfejtése szerint a beruházás miatt irreálisan drága védműveket kell építeni a szigethez, ezer fát vágnának ki és védett állatokat és növényeket pusztítanának el.

Összesen 58 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
syphax
2020. július 15. 06:02
"..Az Óbudai-sziget családok tízezreinek pihenőhelye." Akkó' KAPD BE A CSALÁDFŐK TIZEZREINEK A FASZÁT OTT HELYBE', ÉS RÁGJAD--'MEGY "AZ" NEKED TIMIKE, EZ A SZAKMÁD!
Vakfolt
2020. július 14. 13:57
"Különös tekintettel arra, hogy a a gátakkal érintett rész szinte végig fákkal benőtt terület, közte 30 centiméternél nagyobb átmérőjű értékes fákkal." Bírom mikor a biológiából felmentett hülyék ártéri növényzetről értekeznek. Még a hullámtér növényzetét is gondozni kell, ha ekkora lett a fa, az azt jelenti, hogy elhanyagolták. A lényeg mindenképpen az, hogy van-e érték amit védeni kell, vagy nincsen. Ha nincsen, akkor rohadt mindegy, csak a partvédelem legyen meg. Ha nincsen partvédelem, a sziget "lemegy" a folyón, a felső végét elviszi a víz, az alsót meg építi. Aztán felül ismét kialakul a hordalékból és így tovább. Most kb semmi érték nincsen ott, nem is kell nagy védelem. Ha építenek valamit, akkor kell. - Minek van itt ez a lámpa? - Hogy látszódjék ez a kőhalom. - És minek van itt ez a kőhalom? - Hogy el ne dőljön a lámpa.
TAVIROZSA
2020. július 14. 06:31
A Római-part gátjával mi lesz ?? Ezt már elengedte, mert annak megépítése már az ő felelősségük !! Sem a főváros sem a kerület nem is tárgyal erről !!
egynick
2020. július 13. 22:50
Hozzászólásod.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!