Román nacionalisták leruccantak Sepsiszentgyörgyre himnuszt énekelni

2020. július 30. 14:52

Szerdán volt a román nemzeti himnusz napja. Voltak is vagy huszonöten – írta meg a Főtér.ro.

2020. július 30. 14:52
null

Minden nemzet megünnepli a himnuszát, jól van ez így. A legújabb román nemzeti himnusz hivatalos ünnepnapja 1998 óta július 29., ugyanis 1848-ban ezen a napon énekelték el a Deșteaptă-te române! című nótát egy Râmnicu Vâlcea-i parkban. Elmentek szépen Sepsiszentgyörgyre és szerdán délután háromkor, a tűző napon megcsinálták a haknijukat a Vitéz Mihály előtti téren, ahol máskor is szokták.

Összefoglaljuk röviden: a románoknak állítólag nehéz az életük manapság. Más: a románok nem szabadok. Más: a román nemzeti identitás és a román nyelv politikai alkuk tárgya. Más: a román hősöket kiirtják a történelem könyvekből. Más: eladják a románok aranyát, földjét, erdőit. Más: eladják a románok lelkét is. Más: le akarják dönteni a román hősök hősi keresztjeit. Más: kővel dobálják az ortodox szentegyházat. Más: a román már nem úr a saját hazájában. Ezek után a vidám társaság összepakolta a hangfalakat, bannereket, miegymást, majd kiment a hősök temetőjébe, hogy a román hősök hantjainál folytassa az ünneplést – írta meg a Főtér.ro.

Összesen 39 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
nagyfiu
2020. augusztus 03. 11:38
milyen igazavan Bena Gezanak mi Magyarok mindeg masok segitsegere mentőnk a Magyar sajatmaga pusztitota el az orszagat ez nem nemzeti identitas megkelnezni hogyan velekednek a hataron tulelö Magyarokrol az ellenzeki partok it magyar összefogas nem lesz csodak nincsennek atörtenelemben atörtenelmet csinaljak nem irjak mint aROMANOK
toef36
2020. július 31. 14:22
Lehet "himnuszolni" - a MAGYAROK MARADNAK - MAGYARNAK!
Béna Géza
2020. július 31. 10:22
Meg tehetik, sajnos a magyaroknak nem jutott más csak az igazságért meg a szabadságért való sóvárgás A magyarok soha nem tudtak élni a lehetőségekkel (igazság meg szabadság, jó duma mi ilyenek hallatán minden magyar kaszát kapát ragad de ha saját magát kel megvédenie sutba vágja a kaszát is meg a kapát is és várja hogy valaki valakik a segítségükre siessen ennyi röviden!!!!!!!!!!!!
nagyfiu
2020. július 31. 09:49
hagYni kelhogy enekeljenek es lopjanak enyit tudnak,hasonlit egymasik nemzetre EUROPABAN elsö helyen allnak alopas teren meg eljöhet az idö hogy a talpra magyart eneklik,szaz ev igazsagtalan döntese miat
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!