Embercsempészeket és migránsokat fogtak el az M7-es autópályán

2020. július 27. 15:13

A gépkocsivezetőket embercsempészéssel vádolják, amely alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

2020. július 27. 15:13

Két magyar embercsempészt és kilenc – magát szír állampolgárnak valló – férfit fogtak el a rendőrök az M7-es autópályán, Székesfehérvár térségében – közölte a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság hétfőn a police.hu-n. A közlemény szerint a rendőrök két magyar járművet ellenőriztek, az egyikben utazott a kilenc illegális migráns, aki nem tudta igazolni magyarországi tartózkodása jogszerűségét. A gyanú szerint a másik sofőr „előfutóként” közreműködött a migránsok külföldre juttatásában. Az elfogott külföldi férfiakat a rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérik az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

A gépkocsivezetőket embercsempészéssel vádolják, amely alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő. A bűncselekmény szervezője vagy irányítója tíz évtől húsz évig terjedő szabadságvesztéssel is sújtható – áll a közleményben.

(MTI)

Összesen 8 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
puszika
2020. július 27. 19:59
Mi már azt is tudjuk kik voltak a sofőrök!! Karácsony Gergely és Újhelyi István A szírek is ismerősek:A momós pártvezetés burnuszban!
3M..
2020. július 27. 17:56
Ezen most kicsit ledöbbentem. Szebb Jövőt!
luzitanxaver
2020. július 27. 16:28
Álprobléma.
kunfia
2020. július 27. 16:15
Egy esélyük van az embercsempészeknek,ha bevallják,hogy fideszes pedofilok,ez esetben felfüggesztettel megússzák,ha kiderül,hogy Orbán barátai,még ki is tüntetik őket,kiderítik róluk,hogy nem a határtól,hanem vissza a határra szállították őket.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!