Miért is kedveltük meg Müller Cecíliát?

2020. június 18. 06:51

Lezajlott szerdán az utolsó Operatív Törzs. Most Müller Cecília dicsérete következik. Mert megérdemli.

2020. június 18. 06:51
Kovács Gergő

A most a mindennapos szerepléstől visszalépő Müller Cecília kiváló polgártárs, nagyszerű szakember és szerethető karakter.

De miért gondoljuk így? Több okunk is van erre az elmúlt hónapok tapasztalatai alapján, nyunyókán innen és túl.

1. Mert felkészült.

Cum laude minősítéssel szerzett diplomát 1984-ben a Pécsi Orvostudományi Egyetem Általános Orvosi Karán. Négy szakvizsgával (üzemorvostan, háziorvostan, közegészségtan-járványtan, megelőző orvostan és népegészségtan) rendelkezik.

2. Mert hiteles.

Lehet ironizálni a tiszti főorvos anyáskodó (szerintünk simán csak kedves) gesztusain, de amit Müller Cecília a járvány mibenlétéről, lefolyásáról, részleteiről mondott, az úgy is volt. Nem beszélt félre, hanem elmondta a tényeket és mindenkihez volt pár jó szava.

3. Mert elbírta a pszichés terhet.

Ön volt már olyan helyzetben, hogy ország-világ bámulta a tévében napról napra? Hogy alapvető, súlyos, sosem tapasztalt, komplex folyamatok irányát kellett (részben) megszabnia és a legszélesebb nyilvánosság előtt elmagyaráznia, miközben a társadalom jó része, a mindent jobban tudó politikusok, a gonoszkodó kritikusok, a sima bunkók és a mélyhumor képviselői az interneten követték minden megmozdulását? Na ugye.

4. Mert teszi, amit tennie kell

Ahol eddig dolgozott: Mezőfalván, Nagyvenyimben, Dunaújvárosban egyaránt pozitív képet festettek róla. Szerintünk ez nem véletlen. „A férje képviselő-testületi tag volt, Cili háziorvos volt a községünkben. Én nem vagyok a betegük, de tudom a lakosoktól, hogy nagyon elégedettek voltak vele, a férjét is szeretik a betegei” – mondta róla például Nagyvenyim polgármestere. Helyszíni riportok szerint jóban van mindenkivel, segít, ahol tud és orvos férje csillagászattal és fotográfiával is foglalkozik.

Müller Cecília dolgozott kórházi orvosként, üzemorvosként, háziorvosként. Később dunaújvárosi tiszti főorvossá avanzsált, majd 2010-től néhány hónapon át a Közép-Dunántúli Régió tiszti főorvosaként irányította az ajkai vörösiszap-katasztrófa következményeinek elhárítását. 2011-től a Fejér Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Főosztályának vezetője, majd 2018. december 1-től kinevezték a Nemzeti Népegészségügyi Központ vezetőjének és megbízott országos tiszti főorvos lett.

A Nemzeti Egészségfejlesztési Intézet (NEFI) által kiadott „Egészségfejlesztés” című folyóirat kiadásért felelős szerkesztőségi tagja. 2009 óta a nagyvenyimi Nagyboldogasszony Plébánia világi lelkipásztori munkatársa. Férjével, Zseli Józseffel, aki szintén orvos (és fotós és csillagász), az egyetemen ismerkedett meg, két gyermekük (Márta, Máté) és három unokájuk van.

5. Mert az, aki.

Végig úgy éreztük, hogy Müller Cecília nem játssza az eszét a pulpituson.

Az Operatív Törzs kompozíciója pedig örökre beleégett a retinánkba.

Összesen 428 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
BossN
2020. június 30. 11:47
Müller Cecíliát nem lehet elégszer dícsérni. Példakép.
Pierre
2020. június 18. 23:59
A csinovnyik halála...
Rony Tronco
2020. június 18. 21:53
Köszönjük nagyszerűen végrehajtott munkáját. A jó Isten segítse további életében!
Pelikánkutyája
2020. június 18. 19:56
Legyen bár prófétáló tehetségem, Ismerjem bár az összes titkokat és minden tudományt, Legyen akkora hitem, hogy hegyeket mozgassak, Ha szeretet nincs bennem, Mit sem érek. ............. A szeretet türelmes, a szeretet jóságos, A szeretet nem féltékeny, Nem kérkedik, nem gőgösködik, Nem tapintatlan, nem keresi a magáét, Haragra nem gerjed, a rosszat föl nem rója, ............. Szent Pál levele a Korintusiakhoz (részletek)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!