Megszűnnek a korlátozások a Magyarország és Németország közötti személyforgalomban

2020. június 06. 13:54

A korlátozások feloldása vasárnap reggel nyolc órától lesz érvényes.

2020. június 06. 13:54

Németországban a járványkezelés eredményesnek bizonyult, ez pedig megadja a lehetőséget arra, hogy a kormány megszüntesse a személyforgalomra vonatkozó korlátozásokat – közölte a külgazdasági és külügyminiszter a közösségi oldalán.

Szijjártó Péter szerint a személyforgalmi korlátozások megszüntetése rég várt enyhítés a németországi munkavállalók és családjaik számára. A miniszter a közösségi oldalára feltöltött videóban hangsúlyozta: Németország Magyarország első számú kereskedelmi partnere, számos magyar ember dolgozik Németországban, és az ő munkavállalásuk, illetve a családdal való kapcsolattartásuk az elmúlt időszakban komoly nehézségekbe ütközött.

Ezért a kormány úgy döntött, hogy vasárnap reggel 8 órától megszünteti azokat a korlátozásokat, amelyek a Magyarország és Németország közötti személyforgalomra eddig vonatkoztak. Ez azt jelenti, hogy német állampolgárok szabadon beutazhatnak Magyarország területére, és azok a magyar emberek, akik Németországból térnek haza, mentesülnek a karanténkötelezettség alól.

(MTI/Facebook)

Összesen 2 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
3M..
2020. június 06. 20:42
Ma már nem szeretek annyira Németországba járni, mint korábban. Ma már sokkal jobb, Oroszországba járni. Szebb Jövőt!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!