Levonult az árhullám a Dunán, a Tiszán még tart a készültség

2020. június 25. 08:02

A Duna vízállása szerdán tetőzött a fővárosnál.

2020. június 25. 08:02

Még tart az első fokú készültség a Tiszán a levonuló árhullám miatt – mondta Siklós Gabriella, az Országos Vízügyi Főigazgatóság szóvivője csütörtökön a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország című műsorában. A szóvivő közölte: a Duna a fővárosnál 483 centiméteren tetőzött, ami fokozat alatti szint. A rakpartokat 640 centiméteres vízszintnél kel lezárni – tette hozzá. A Tiszánál más a helyzet, hiszen a nagy mennyiségű csapadék miatt első fokú készültség mellett vonul le az árhullám, és valószínűleg Kisköréig marad a készültség. Egyelőre nem okozott jelentősebb problémát sem a belvíz, sem az árvíz, viszont szokatlannak számít, hogy nagyjából a nyár közepén kell áradásokkal foglalkozni – mondta Siklós Gabriella. Hozzátette, a felmelegedés miatt az vált jellemzővé, hogy nincsenek törvényszerűségek sem a szárazság, sem az áradás tekintetében; folyamatosan készülni kell a szélsőségekre.

(MTI)

 

Összesen 3 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
3M..
2020. június 25. 09:55
Haragszik a szőke Tisza. Magyarország bejáratánál, a legjobban szeretett Kárpátalján is a víz az úr. https://www.youtube.com/watch?v=AiQqw9PHYU0&feature=emb_logo Szebb Jövőt!
Tóth Zoltán
2020. június 25. 08:33
DUNA - TISZA CSATORNÁT ! ! ! (Kommentem itt: https://hvg.hu/gazdasag/20171218_Dunai_gat_sok_penz_lefolyik_meg_Meszaros_Lorinc_torkan#article-comments + https://hvg.hu/kkv/20200526_allami_nyaralohajo_program_hajozas_mahart#article-comments .) #forradalmat
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!