Közép-európai fellépést sürget az Alapjogokért Központ a „brüsszeli genderlobbi” ellen

2020. június 11. 15:30

Aláírásgyűjtő-kampány indul az Isztambuli Egyezményhez történő uniós csatlakozás ellen.

2020. június 11. 15:30
Ádám Rebeka Nóra
Ádám Rebeka Nóra

Az Isztambuli Egyezményhez történő uniós csatlakozás ellen kezdett aláírásgyűjtő-kampányba az Alapjogokért Központ és stratégiai partnere, a szintén keresztény-konzervatív nézeteket valló, és hasonló ügyeket felkaroló lengyelországi Ordo Iuris jogi elemzőintézet. Az online petíció felhívja a figyelmet az egyezmény több családellenes, a genderideológia terjesztését célzó pontjára. A kampányról Párkányi Eszter, az Alapjogokért Központ elemzője és Kovács István stratégiai igazgató számolt be.

A  kezdeményezés célja, hogy világos üzenetet juttasson el az Európai Bizottságnak:

el a kezekkel a tradicionális családmodelltől, illetve a hagyományos férfi és női szerepektől!

Eddig Európa-szerte tizenöt szervezet csatlakozott a kezdeményezéshez, akik aláírásokat gyűjtenek, és a saját állampolgáraikat tájékoztatják. Egyre többen realizálják, hogy az Isztambuli Egyezmény egy báránybőrbe bújt farkas. Hivatalosan a nők elleni erőszakkal szemben kellene fellépnie – és persze ez egy olyan cél, amit mindenki szívesen támogat –, azonban látni kell, hogy ez az egyezmény erre egyáltalán nem alkalmas.

– mondta Kovács István.

Az Alapjogokért Központ szerint az egyezmény alapelve elsősorban a genderideológia, amely teljességgel összeegyeztethetetlen a magyar alaptörvény szabályaival. „Ezért minden eszközzel tiltakozni fogunk ez ellen” – szögezte le a stratégiai igazgató, majd hozzátette: azt látjuk, hogy az Európai Unió részéről nagyon erős a nyomás, hogy a tagállamok egyenként is, illetve az Unió, mint jogi entitás is csatlakozzon ehhez.

Párkányi Eszter és Kovács István sajtótájékoztatója

Párkányi Eszter kiemelte: 2017-ben Magyarországon elsőként az Alapjogokért Központ hívta fel a figyelmet az Isztambuli Egyezmény veszélyeire.

Az egyezmény nem jelentene a nők számára többletvédelmet

a jelenleg is érvényben lévő magyar szabályokhoz képest. Az elemző hozzátette: az egyezményt ratifikáló országokban egyébként nem lett kevesebb a nők elleni erőszak, amely valószínűleg a  tömegével befogadott bevándorlóknak tudható be.

Közép-Európa felvállalja és megvédi értékeit, és nem engedi, hogy a nőkkel szembeni erőszak elleni fellépés ürügyén ideológiailag szélsőséges megoldásokat vezessenek be a hagyományos családmodell gyengítése céljából – jelentette ki Párkányi. A több hónaposra tervezett kampány előreláthatólag 2020 szeptemberéig tart majd.

Összesen 44 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Marula
2020. június 11. 23:22
Bár én is aláírtam, közben elolvastam a szöveget (magyart). "80. cikk - Felmondás Bármely fél bármikor felmondhatja az Egyezményt az Európa Tanács főtitkárához címzett értesítéssel." Ha ez igaz, akkor egyébként is ki lehet lépni bármikor, ami jó. Wikipédia: "Magyarország 2014. március 14-én írta alá az isztambuli egyezményt." Tessék? És miért? Ha nem jó nekünk? Ratifikálni még nem is tudnánk, de aláírni miért kellett, ha amugy egy jó résznek már törvényileg is eleget teszünk? Kissé össze vagyok zavarva...
Prince of Absurdistan
2020. június 11. 20:30
Leírom ide is, mert mindenhova le szoktam: a realizáció szó már foglalt a magyar nyelvben, azt jelenti: megvalósítani. Arra, amit angolul jelent, vannak már kifejezéseink, pl. rájön, ráébred, rádöbben, megérti stb. Mondjuk úgyis a falnak beszélek, de tényleg nem értem, hogy egy újságírónak ezt miért nem magától értetődő. Miért kell hagyni, hogy ezek az anglicizmusok betüremkedjenek a nyelvünkbe és kiszorítsák a magyar szavakat?
Newman
2020. június 11. 18:47
Miért kell már megint védekeznünk??! A Magyar Parlament NEM RATIFIKÁLTA, AZ isztambuli egyezményt!!! Probléma felejtős, gender jog nem volt, nem lesz elismerve Magyarországon!!! Itt tartunk, mi változott???!
Newman
2020. június 11. 18:24
Nem ratifikáljuk az, isztambuli egyezményt!!! Férfi van, és nő!!! Meg hibbantak akiknek az OPNIBAN van a helyük!!! Fletó, ezzel kezdte a rombolást, tudta oda kerülne ő is!!!:)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!