A nemzeti konzultációval demokratikus megerősítést kap a kormány

2020. június 08. 17:54

Egyebek mellett a családok ingyenes internet-használatáról, egy állandó magyar járványügyi szolgálatról, és a hazai turizmus népszerűsítéséről kérik ki az emberek véleményét. A kérdéssort postán küldik ki, de online is kitölthető lesz.

2020. június 08. 17:54

Farkas Örs, a Kormányzati Tájékoztatási Központ szóvivője a műsorban elmondta, bár Magyarország sikeresen védekezett a koronavírus-járvány első szakaszában, ennek ellenére nem dőlhetünk hátra. A vírus még most is jelen van, több mint 1100 az aktív fertőzöttek száma, és csaknem 400-an vannak még kórházi ellátás alatt.

Szakértői vélemények alapján számíthatunk arra, hogy lesz a járványnak egy második hulláma. Éppen ezért a kérdések egy jelentős része ehhez kapcsolódik, hogy ha a járvány újra elindul és elkezd emelkedni a járvány görbéje, akkor abban az esetben milyen intézkedéseket hozzon meg a kormány. A kérdések kapcsolódnak a gazdaság újraindításhoz is, mivel a gazdaságot jelentősen érintette a vírus. Az újraindítással kapcsolatban a kormány több döntést hozott már, ehhez kapcsolódóan is van egy kérdéscsoport – fejtette ki.

Összesen 13 kérdés lesz, válaszolni augusztus 15-ig lehet majd.

Szavai szerint egyrészt arra kérdeznek majd rá, hogy azok az intézkedések, amelyek ösztönzik a gazdaság újraindítását, és segítik a gazdaság szereplőit a munkahelyek teremtéséhez – adókedvezmények és egyéb támogatások – fennmaradjanak-e a veszélyhelyzetet követően is. Kikérik majd az emberek véleményét arról is, egyetértenek-e a kormányzat azon céljával, hogy segítsék a magyar cégeket, a magyar turizmust. Azért fordulunk az emberekhez, hogy az ő iránymutatásukat, véleményüket figyelembe véve alkosson jogszabályokat a kormányzat – közölte.

Farkas Örs kitért arra is, hogy az elmúlt időszakban született az Európai Unióban néhány olyan ítélet, ami Magyarországot elmarasztalta migrációs politikájával összefüggésben, és ezért az utolsó két kérdés erre fog vonatkozni. Összesen 13 kérdés lesz, válaszolni augusztus 15-ig lehet majd.

(MTI)

Összesen 66 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Robur
2020. június 08. 22:29
Ja, csak kár, hogy kérdések nincsenek, csak propaganda.
Pál Pusztai
2020. június 08. 22:04
Szerintem egy konzultáció minden esetben párbeszéd-szakértővel tanácskozás. Az hogy valaki kitölt egy igen-nem kérdőívet az nem konzultáció. Még a visszakérdezés lehetősége sincs meg. Azokat minősíti akik kitöltik ezt a propaganda irományt ami azért van,hogy az előre kitervelt törvényeket alátámasszák.
János bácsi
2020. június 08. 21:18
Csalafinta kérdések ammá bittos. :D
3M..
2020. június 08. 21:17
Majd 10 millió ember él Magyarországon. Még ha egymillióan küldik is vissza, csupán egy törpe kisebbség. Ez minden, csak nem demokratikus. Szebb Jövőt!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!