Továbbra is tiltakozik a Budapest-Belgrád vasútvonal ellen a DK

2020. május 16. 12:54

Varju László aljasságnak nevezte, hogy a kormány a koronavírus-járvány okozta „gazdasági katasztrófa kellős közepén ragaszkodik az ország eladósításához”.

2020. május 16. 12:54

A Demokratikus Koalíció (DK) továbbra is tiltakozik a Budapest-Belgrád vasútvonal ellen, mivel azt Magyarország számára káros beruházásnak tartja – mondta az ellenzéki párt alelnöke szombaton, a Facebookon közvetített online sajtótájékoztatón.

Varju László, az Országgyűlés költségvetési bizottságának elnöke úgy fogalmazott, „Mészáros Lőrinc, Orbán Viktor kedvenc gázszerelő-vasútépítője” jár majd jól ezzel a projekttel, amely éppen ezért csak az „Orbán-Mészáros érdekkörnek” fontos. A DK politikusa aljasságnak nevezte, hogy a kormány a koronavírus-járvány okozta „gazdasági katasztrófa kellős közepén ragaszkodik az ország eladósításához”, ráadásul egy olyan beruházás miatt, amely legkorábban 130 év alatt térülhet meg.

Varju László elmondta, a kormányoldal jövő héten a vasútépítésre szánt ezermilliárd forint közpénz elköltésének titkosítását is elfogadhatja a parlamentben. Megjegyezte továbbá, a közelmúltban Kína magyarországi nagykövetével is konzultált a beruházásról, akitől nem kapott egyértelmű választ arra, mikor épülhet meg a vonal teljes, Belgrádot a görögországi Pireusszal összekötő szakasza.

(MTI)

Összesen 66 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
confitür
2020. május 17. 11:53
Ez a Varju valami hatalmas tévedésben van.Lehet vak is süket is,semmit nem tud a körülötte lévő világról. Aki eladósította Magyarországot az pont az ő pártelnöke. Sőt nem csak az országot,hanem az embereket is a devizahitelekkel.
KannibálTatárÚr
2020. május 17. 09:37
Javítás: Kétségtelen, hAz mo.-i ogy a vasútnak is megérte a modernizálás. Helyesen: Kétségtelen, hogy a vasútnak is megérte a modernizálás.
nyugalom
2020. május 16. 19:30
Ki ez a varjúuuuu? Ja, a banyabol, de ott se kellett!
pumuklik
2020. május 16. 15:32
Varjú a fletó pöcsén logó proli bányász?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!