Szijjártó: Izrael továbbra is számíthat Magyarország korrekt álláspontjára

2020. május 21. 10:51

Telefonon tárgyalt Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter Gabi Askenázi izraeli külügyminiszterrel, akinek gratulált az új izraeli kormány megalakulásához és a kinevezéséhez.

2020. május 21. 10:51

A Külgazdasági és Külügyminisztérium csütörtöki, az MTI-hez eljuttatott közleménye szerint

Gabi Askenázi köszönetet mondott Magyarország elkötelezett kiállásáért és korrekt magatartásáért Izrael vonatkozásában,

Szijjártó Péter pedig arról biztosította partnerét, hogy Izrael továbbra is számíthat Magyarország korrekt és kiegyensúlyozott álláspontjára. Egyetértettek abban, hogy a nemzetközi politikai életben a képmutatás, az elfogultság, és a politikai korrektség miatt érik támadások a patrióta, nemzeti alapon álló és a nemzeti érdekeket érvényesítő kormányzatokat. „Mivel mind Izraelnek, mind Magyarországnak ilyen kormánya van”, garantált a két ország stratégiai együttműködésének további fejlesztése – írták.

Hozzátették:

Magyarország és Izrael hasonló álláspontot képvisel az identitás megőrzésének, a szuverenitás és a biztonság fontosságának kérdésében, valamint az illegális migráció elleni fellépés szükségességéről is.

A közlemény szerint Szijjártó Péter azt mondta az izraeli külügyminiszternek, hogy Magyarország továbbra sem támogatja az Izraelt elítélő nyilatkozatokat sem az EU-ban, sem az ENSZ-ben, és megalapozatlannak tartja a nemzetközi büntetőbíróság Izrael elleni eljárását is. Arról is megállapodtak, hogy hamarosan személyesen találkoznak – fűzték hozzá.

(MTI)

 

Összesen 27 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Geo
2020. május 21. 21:48
Szíjjártó bekaphatja: https://izraelinfo.com/2020/05/21/az-izraeli-kulugyminiszter-meghazudtolta-magyar-kollegajat/
Ikloorvat
2020. május 21. 14:11
Izrael imádata a Fidesz első parancsolata.
Learten
2020. május 21. 13:52
"Azért kíváncsi lennék, ha Mo. a trianon előtti területekből időnként elfoglalna egy-egy részt..." Visszatérve erre, azért a németek hazáját csak ketté osztották nem csatolgatták el a szomszédos országok a területeiket, majd újra egyesítették. Biztos nem voltak bűnösök a 2 VH. kirobbantásában és az ott elkövetett agressziókban. Erre alapozva Mo-ot is megilletné a hasonló bánásmód.
ElBundi
2020. május 21. 13:43
Péter, semmi gond. Ezt el kellett mondanod. De nem hiszem, hogy a szíved mélyén támogatsz egy terjeszkedö diktatórikus, elnyomó rezsimet. Megbocsájtok neked.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!