Miért fél az etnikai kisebbségektől az Európai Unió? – MANDINER PODCAST

2020. május 22. 14:58

Nagyon óvatoskodó az Európai Unió a nemzeti, köztük a magyar kisebbség jogigényeivel szemben, s csak ajánlások szintjén próbál hatni a tagállamokra.

2020. május 22. 14:58

Két új kiadvánnyal jelentkezett a Nemzetpolitikai Kutatóintézet: az egyik Kárpátaljáról és az ottani magyarság helyzetéről szól, a másik pedig a határon túli magyar családokról. Hogyan (nem) szabályozza tagállamai kisebbségvédelmét az Európai Unió? A puha ajánlások mellett miért nem várható keményebb fellépés az érdekükben? 

Vendégünk: Kántor Zoltán, a Nemzetpolitikai Kutatóintézet vezetője.

Készül az adás.<br>A képen (balról jobbra): Kántor Zoltán (Nemzetpolitikai Kutatóintézet) és Szilvay Gergely (Mandiner)
Készül az adás.
A képen (balról jobbra): Kántor Zoltán (Nemzetpolitikai Kutatóintézet) és Szilvay Gergely (Mandiner)

Műsorunk az alábbi felületeken is elérhető:

Apple Podcast

Spotify

Soundcloud

Google Podcasts

Radiopublic

Breaker

Összesen 19 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
olajfa1
2020. május 23. 09:18
Az EU legfőképpen a demokráciától fél! Mindegy mi lesz az -még akár fasizmus is lehet, persze csak liberálfasizmus vagy kommonistafasizmus, de a legjobb ha ál-liberál-komcsi fasizmus lesz az EU-ban, csak demokratikus ne legyen az Eu. Még a végén a népeknek lenne igazuk! Milyen "anarchia" lenne az hogy a népek Európája demokratikusan vezetné ezt a földrészt...
Da Vinci
2020. május 22. 20:30
Hogy hülye vagy, azt eddig is láttuk. De hogy ennyire!!!!?
Vakfolt
2020. május 22. 19:39
Nem fél a kisebbségektől, csak szelektál, melyik az amelyiket fegyverkét tudja használni az érdekei szerint, azokat védeni kell, buzik, migránsok, buzimigránsok, akik meg használhatatlanok, azokra szarik.
írmag
2020. május 22. 19:36
Egyszerűbb lenne az Európai Unió helyzete, ha eltörölnék a trianoni diktátumot. (Szavazzuk meg mondta Stadinger elvtárs!)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!