Mi Hazánk: Pótszabadságot és valódi szolidaritási adót!

2020. május 10. 12:10

Pótszabadságot kezdeményez a veszélyhelyzetben a szülőknek a bölcsődék, óvodák, iskolák zárva tartásának idejére a Mi Hazánk Mozgalom.

2020. május 10. 12:10

Pótszabadságot kezdeményez a veszélyhelyzetben a szülőknek a bölcsődék, óvodák, iskolák zárva tartásának idejére a Mi Hazánk Mozgalom – jelentette be a párt alelnöke vasárnap Budapesten. Novák Előd az Emberi Erőforrások Minisztériumának székhelye előtt tartott sajtótájékoztatóján elmondta: az erről szóló határozati javaslatot vasárnap nyújtották be az Országgyűlésnek. Kiemelte: a koronavírus-járvány miatt szünetelő intézmények, illetve az otthoni oktatás miatt a kisgyermekes szülőkre rendkívül sok plusz feladat hárul, szabadságaik pedig többnyire kimerültek. Azt javasolják, hogy havonta szülőnként 10 nappal, a gyermeküket egyedül nevelők esetében pedig duplájával emeljék meg a pótszabadságot a munkáltatók állami költségvetési kompenzálásával.

Költségvetési forrásként az úgynevezett romaintegrációra szánt „mint feneketlen kútba öntött és szétlopott milliárdokat” javasolják, illetve egy valódi szolidaritási bankadót – fogalmazott Novák Előd. A párt alelnöke kiemelte: a szülőket jelenleg hátrány éri a többi munkavállalóval szemben, idén nem dönthetnek szabadon az éves fizetett szabadságuknak sem az időpontjáról, sem az eltöltésének módjáról. Gyakorlatilag állami feladatot kell ellássanak szabadságuk jogcímén az intézmények helyett. A Mi Hazánk Mozgalom szorgalmazza továbbá az óvodák folyamatos nyári nyitvatartását is.

(MTI)

Összesen 13 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Zod
2020. május 10. 13:21
Dúró Dóra majd ezért is gyűjtheti az aláírásokat mint az EU-s bérunióért, még boldogult jobbikos korában.
kunfia
2020. május 10. 13:07
Ha-Ha-Ha Beterjesztette az Orbán-csicska a semmit. Szolidaritási adó,mi? Aztán ki fizetné?Na nem az Orbán stróman,meg a vej,az biztos,hiszen az nem tetszene a gazdának.
Berecskereki
2020. május 10. 12:58
Na ja! Meg kellene toronyóra láncostul.
Magnólia
2020. május 10. 12:17
Lehet hogy lemaradtam valamiről, mert nincs energiám mindenre figyelni. Nem arról van, volt szó, hogy nem zártak be a bölcsődék, óvódák, iskolák, hanem nyitva kell tartani ügyeletben és étkezésről is kell gondoskodni azoknak a csemetéknek akiknek a szüleik dolgoznak. pl. villamosvezetők, buszvezetők, üzleti eladók stb. Nem mindenki homeoffice-ban dolgozik. Nem is értem.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!