Magyar Nemzet: Jól tűrik a hajléktalanok a korlátozásokat

2020. május 06. 18:33

Egyes intézmények kijárási tilalmat is bevezettek a járványveszély elkerülése érdekében, a fertőtlenítésre fokozottan ügyelnek.

2020. május 06. 18:33

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat és a Magyar Vöröskereszt az önkormányzatok mellett igyekeznek biztosítani a hajléktalan-ellátást – írja a Magyar Nemzet. A lap összeállításából kiderül, hogy Budapesten és a vidéki nagyvárosokban is különböző szervezetek segédkeznek az ellátásban. Egyes intézmények kijárási tilalmat is bevezettek a járványveszély elkerülése érdekében, a fertőtlenítésre fokozottan ügyelnek.

A lap megkereste a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Krisztinavárosi Hajléktalan Centrumát, ahol Aba Csaba intézményvezető a megváltozott gyakorlatról és az új szabályokról adott tájékoztatást. Mint mondta, 

„az első két-három hét nagyon pörgős és intenzív volt”.

Beszélt arról is hogy az intézmények saját maguk hozták meg a kijárási rendet és a protokollt. „Ez alapvetően a Nemzeti Népegészségügyi Központ előírásai alapján történt, de a protokollt főként az adott intézmény körülményeihez igazították. Sok segítséget kaptunk a Magyar Máltai Szeretetszolgálat országos központjától, de a helyi adottságokat mi ismerjük igazán, mi látjuk az ellátotti kör mozgását, hogy hányan dolgoznak, és hány embernek van fontos elintéznivalója. Éppen ezért a három nagy telephelyen – a Rimaszombati úton, itt, a Feszty Árpád utcában és a Miklós utcában Óbudán – a nappali melegedőt be kellett zárni, az éjjeli menedékhely pedig átállt 0-24 órás működésre” – mondta el Aba Csaba.

A cél, hogy bennmaradásra ösztönözzék a hajléktalanokat, de ezt jelentősen megnehezíti a dohány- illetve alkoholfüggőség, ezért a befogadó intézmény minimális mennyiségben biztosítja ezeket a lakók számára. Az ellátottaknak is maszkot kell viselniük, ehhez többnyire tartják is magukat az érintettek Aba Csaba szerint, a szükséges fertőtlenítőszereket pedig a Szeretetszolgálat országos központja juttatja el számukra.

(Magyar Nemzet)

 

Összesen 3 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
I.E.D.
2020. május 06. 19:51
Sőt, direkt kérik is. :)
Zsolt75
2020. május 06. 19:35
Na majd mikor kariferi bekaranténozza őket a városházára...
szavaztam
2020. május 06. 18:57
kétlem...a többségük alkesz és nem arról hiresek h jól türik a korlátozást...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!