Közmunkára ítéltek két rémhírterjesztő férfit Békéscsabán

2020. május 22. 10:48

Különböző weboldalakon rendszeresen megjelentettek nem ellenőrzött forrásból származó írásokat jövedelemszerzés érdekében.

2020. május 22. 10:48

Közérdekű munkára ítéltek két férfit Békéscsabán, akik valótlan tartalmú írást tettek közzé az egyik közösségi oldalon februárban a koronavírusról – tájékoztatta pénteken közleményben a Békés Megyei Főügyészség az MTI-t.

Egy 32 éves békéscsabai férfi különböző hírekből származó cikkrészletek és fényképfelvételek összeszerkesztésével létrehozott, valótlan tartalmat tett közzé egy weboldalon február 2-án. A köznyugalom megzavarására alkalmas, közveszéllyel járó esemény bekövetkezéséről szóló írás szerint Magyarországon koronavírussal fertőzött, lázas betegeket találtak Ferihegyen, akiket izolációs ruhába öltözött egészségügyi dolgozók vittek el és helyeztek karanténba.

A cikket a legnagyobb közösségi portál egyik csoportjában megosztotta. Egy 34 éves battonyai férfi, aki ennek az oldalnak az adminisztrátora, a bejegyzést nem törölte. Az egymással ismerősi kapcsolatban lévő férfiak különböző weboldalakon rendszeresen megjelentettek nem ellenőrzött forrásból származó írásokat jövedelemszerzés érdekében.

A bíróság csütörtökön közveszéllyel fenyegetés bűntettében bűnösnek találta őket, a fiatalabb férfit 250 óra, míg társát 150 óra közérdekű munkára ítélték. Az ítélet jogerős.

(MTI)

Összesen 12 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
llnnhegyi
2020. május 22. 11:48
Igenis jó, szórakoztató ellenzékünk van. Isten éltesse őket, ebben az állapotban nagyon-nagyon soká!
OberEnnsinnen
2020. május 22. 11:05
Minden klub, egyesület, amely nem Soros-pénzen (vagy bármilyen más, tisztázatlan pénzen) működik: a magyar nemzet része. Így kell vele bánnunk.
OberEnnsinnen
2020. május 22. 11:03
Mandiner, Pintér Sándor értesült erről? "Egyetlen megoldás létezik, javaslom, tudassátok Pintér Sándorral: a BM vásárolja vissza az Újpest FC-t a mostani tulajdonostól. Hozza létre az UTE-ért Alapítványt. Ezután adja vissza a klubot az alapítványnak. Az UTE-futball az alapítványon keresztül Bayern-felügyelőbizottság mintájára működjön, emberileg a legkiválóbb egykori Újpest-, Dózsa-játékosok felügyeletével, akiknek hozzájárulásával hoz döntéseket a klub ügyvezető, esetleg vezérigazgatója. És a Dózsa nevet-címert be kell olvasztani az UTE-címerbe. Egy Európa-hírű klub nem engedheti meg magának, hogy megtagadja történetének egyik nagy korszakát. Hajrá, Lilák! Ez röviden annyit jelent: az Újpest-, a Dózsa-identitás elengedhetetlen jellemzője: a villámgyors támadójáték."
békalepcse
2020. május 22. 11:03
Mikor láthajuk a Bernikét narancspiros kardigánban utcát seperni? A múltkori nyilatkozata alapján megérdemelné az utca... a tisztaságot.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!