Karácsony: A fertőzések fele az idősotthonokból származik

2020. május 14. 09:08

A főpolgármester szerint „jelenleg Magyarországon és Budapesten sincs járvány”.

2020. május 14. 09:08

„A jelenlegi adatok alapján azt lehet mondani, hogy jelenleg Magyarországon és Budapesten sincs járvány, de az, hogy ez a helyzet ez azt jelenti, hogy már elmúlt a baj, vagy pedig még majd jön, azt egyikünk se tudja pontosan. De azt lehet látni, hogy ha továbbra is ilyen mértékben leáll a város és a gazdaság, az olyan gazdasági és társadalmi problémákat fog okozni, amelyek nagyobbak lehetnek magánál a vírusnál is” – kezdte nyilatkozatát Karácsony Gergely a Klubrádió szerda esti műsorában.

A főpolgármester elmondta,

„Ez a járvány egy kórházi fertőzés”

Karácsony Gergely a koronavírussal kapcsolatban úgy fogalmazott, „gyakorlatilag ez a járvány egy kórházi fertőzés, amely az idősotthonokba átterjedt”. Budapest főpolgármestere elmondta, szerinte „egyszerűen csak azt sulykolták, hogy az idősotthonokban hány fertőzés van.” Hozzátette, „megjegyzem egyébként, az európai összehasonlításban ez a szám még mindig nagyon alacsony. Hiszen az európai szinten a statisztikák azt mutatják, hogy a fertőzések fele az idősotthonokból származik”.

Karácsony Gergely teljes nyilatkozatát a Klubrádió szerda esti műsorában ide kattintva hallgathatják meg.

Összesen 106 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
szóda
2020. május 14. 19:48
A pesti úti otthonnal kapcsolatban sem Karácsony, sem az intézmény vezetője nem mondott semmi értelmeset. Gondolom megegyeztek, hogy még a szembesítéskor is némák maradnak. Agyrém.
wanderer
2020. május 14. 19:35
Szerintem most kell a kormánynak ezt a lúzert elfelejteni. Ez egy házatlan csiga, csak nyálkás lesz az ember, ha hozzáér.
schigeru
2020. május 14. 19:18
lárifári
furunkulus13
2020. május 14. 18:46
Geri! Hiábavaló a nyavalygás! Ezt elqurtad, de nagyon!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!