Iohannis szerint meg kell védeni Románia területi integritását

2020. május 28. 13:43

De vajon ki ellen? – teszi fel a kérdést a Főtér.ro.

2020. május 28. 13:43

Urunk mennybemenetelének ünnepnapja, az áldozócsütörtök május 28-ára esik az ortodox vallási naptár szerint. Ráadásul

a mioritikus hazában az áldozócsütörtök egybeesik a háborús hősök nemzeti ünnepnapjával.

E kettős ünnep alkalmából Klaus Iohannis álkisebbségi államelnök üzent a népnek – közölte az erdélyi lap.

Hozzátették: ebben nincs semmi különös, valószínűleg minden évben megteszi, mióta a Cotroceni-palotában lakik. Az üzenetben szó van a román nemzet mártírjairól, a haza szeretetének és szolgálatának nyújtott példaképről, a koronajárvány civil hőseiről, az orvosi személyzetről, köszönetről, háláról. Szóval, az elnök úr megtette, amit ilyenkor megkövetel a haza – írják. A pátosszal telített szövegben azonban van egy mondat, amely szinte kiveri az olvasó szemét a Főtér szerint. Nyilván fontosnak szánták a szövegezők, hiszen külön bekezdést kapott, egy szál magában:

Iohannis a lap szerint a pillanatok tekintetében minden bizonnyal történelmi pillanatokra, azaz hosszabb időszakra utal. Magyarán: ezekben az években, esetleg a trianoni szerződés aláírásának száz éves évfordulója környékén. Jön a következő rejtély. Meg kell védeni Románia területi integritását.

Jó, de vajon kivel szemben? – teszi fel a kérdést az erdélyi portál.

Ki az, aki a haza területi integritására tör? Ha Klaus Iohannis nemrég lezavart magyargyűlölő performanszára gondolunk, amelyben azzal vádolta Magyarországot, hogy a PSD-vel karöltve el akarja rabolni Erdélyt, a válasz nem is olyan bonyolult. Hogy spirituális téren ki, mi ellen kell megvédeni Romániát, ez nehezebb probléma. Ha ironikusak akarunk lenni, azt mondhatjuk, talán önmagával szemben. De bármit is mond bárki, az kétségtelen, hogy az üzenet a jelenlegi kontextusban nagyon durva – írja a Főtér.ro.

(kép forrása: Főtér.ro)

Összesen 78 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
RogerFederer20GS
2020. május 28. 21:29
Románia területi integritását nem a székelyektől kell félteni, nem is Budapesttől vagy Orbán Viktortól, hanem attól, hogy megismétlődik Gyulafehérvár 1918 december elseje és úgy ahogy az erdélyi románság kinyílvánította, hogy a Román Királyság részéve akarják tenni Erdélyt, majd egy nap ahogy megunták Budapest irányítását, megfogják Bukarestét is, és az erdélyi emberek felnőnek és saját államot alapítanak: Független Erdélyi Köztársaság!
figyelő4322
2020. május 28. 19:46
A régi közmondást most át kell hangolni a 21. századi valóságra. "Rossz szomszédság, oláj átok..." Most már világos, hogy a szász Iohannis a Csaucseszku legjobb 21. századi tanítványa. Sőt, a tanítvány már kezdi felülmúlni a mestert!
Akitlosz
2020. május 28. 17:17
Magyarországét is meg kellett volna 1920-ban.
flesh ripper
2020. május 28. 16:06
A fajtáját, a szászokat, jó alaposan kikergették az országból. Már csak ő, meg néhány renegát bakszász, meg tántorgó vénember maradt...a szászok házaiban manapság cigányok laknak. Biztos, rájuk gondolt Werner Klaus Johannis. vagy a Volksdeutsche Mittelstellere gondolt?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!