Fekete-Győr András a Mandinernek: A Momentum pártelnöke vagyok, nem pedig a Jobbiké

2020. május 28. 21:35

Politikai vezető vagyok, nem pedig közvélemény-kutató – válaszolta a Jobbikban szerdán végbement fejlemények kapcsán lapunknak Fekete-Győr András, a Momentum elnöke.

2020. május 28. 21:35
Szilvay Gergely
Szilvay Gergely

Szerdán kilépett a Jobbik frakciójából Sneider Tamás és Varga-Damm Andrea (interjúink velük itt és itt), Jakab Péter pártelnök pedig azt hangsúlyozta, hogy nem az a fontos, ki megy, hanem hogy ki marad. Megkerestük több ellenzéki párt politikusait, mit gondolnak a Jobbikban zajló eseményekről. Fekete-Győr András a Momentum sajtójának elküldött kérdéseinkre lakonikus tömörséggel válaszolt.

Miként vélekedik a Jobbikban dúló kizárási hullámról?

Én a Momentum pártelnöke vagyok, nem pedig a Jobbiké. Sem tisztem, sem ingerem, sem pedig feladatom a Jobbik belső ügyeit elemezni, értékelni. 

Nem esik szét a Jobbik a szemünk láttára?

Csak ismételni tudom magamat: Én a Momentum pártelnöke vagyok, nem pedig a Jobbiké. Sem tisztem, sem ingerem, sem pedig feladatom a Jobbik belső ügyeit elemezni, értékelni. 

Ön szerint kikből áll a Jobbik szavazótábora?

Politikai vezető vagyok, nem pedig közvéleménykutató. Azt javaslom, kérdezzék meg a háztáji közvéleménykutatójukat, a Nézőpont Intézetet.

Egy leszalámizódó Jobbik milyen helyet foglalhat el az ellenzéki összefogásban?

Minden egyes ellenzéki pártra valamilyen formában szükség lesz a 2022-es kormány- és kurzusváltáshoz, így a Jobbikra is. 

Nem fontolgatják, hogy ha a Jobbik tartósan 5 százalék alá esik, ejtik az összefogásból?

Csak ismételni tudom magamat: minden egyes ellenzéki pártra valamilyen formában szükség lesz a 2022-es kormány- és kurzusváltáshoz, így a Jobbikra is. 

Összesen 209 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
confitür
2020. június 08. 08:15
Vajon mi várható Göncz Árpád unokájától, Göncz Kinga fiától ha hatalomra kerülne a bandájával ? Megmondom: Soha nem látott nyomor. Balliberális ámokfutással fűszerezve.
Karácsony Szilvi
2020. június 08. 02:02
Szerintetek a fegyőr melyik szabadkőműves páholyban milyen tisztséget visel?
kiss.istvan770
2020. május 29. 15:25
Tök nyóc.
NTLLK
2020. május 29. 15:13
Teljesen mindegy, hogy maga minek az elnöke. Egykutya!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!