Elindul a lélegeztetőgép-gyártás Magyarországon

2020. május 28. 17:16

Hazánkban is elő fogják állítani az egészségügyi eszközöket.

2020. május 28. 17:16

A fenti képen az látható, amint A BM Heros Zrt. technikusa lélegeztetőgépet szerel össze a cég kőbányai üzemcsarnokában felállított a higiéniai és biztonsági követelményeknek maximálisan megfelelő, szűrt levegőjű hatalmas sátorban.

A 450 négyzetméteres üzemcsarnokban és a benne lévő sátorban 17 szakember dolgozik az állami tulajdonú zrt. sajátfejlesztésű lélegeztetőgépének sorozatgyártásán.

(MTI)

Összesen 41 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
lynx
2020. május 29. 09:43
A miFerinknek egyedi megrendelésre egy anális model készül itt elsőnek. Egy dékáturboseggfej készülék. Kígyőbőrben, konnektoros hibrid technológiával, prímszámos kódolással.
flesh ripper
2020. május 29. 07:59
A porszívógyártást is újra el kellene kezdeni:) Régen volt traktor, kombájn, busz, hajó, motorkerékpár, stb. gyártás. Gyerünk!
nempolitizálok
2020. május 28. 21:55
Lendvainak már nem lesz gond, átszámolni lélegeztetőgépekre. Egyébként nagyon okos ötlet, jó exportcikk lesz.
Rasdi
2020. május 28. 19:45
Nem tudom, hogy egy lélegeztetőgép hányszor használható, javítható-e, milyen a pótalkatrész igénye stb. Azt se tudom, hogy járványmentes időszakokban általában mennyi lélegeztetőgépre van szükség egyszerre. (A lélegeztetőgépről leginkább a vonatkozó "költségegység" jut az eszembe. "hány lélegeztetőgépet lehetett volna venni ebből"?:)))))). Ha a hírekből jól szűrtem le, most a járvány idején se nagyon volt evvel kapcsolatban legfeljebb kb. 200 beteg egyszerre lélegeztetőgépen. A lélegeztetőgép-import most a járvány kapcsán olyan 15.000 db körül volt. A fenti igencsak korlátozott adatismeret alapján azonban úgy tűnik, hogy a hazai eü.piac nem nagyon fog tolongani az új termékért. (Persze még az is érdekes volna, hogy maga a termék mennyire bevált konstrukció, mi az iparjogvédelmi helyzete stb.) De kérdésesnek tűnik mennyire racionális döntés volt ilyen ideiglenes jelleggel (sátor alatt) ennek a beindítása.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!