Bajkai István: Jelenleg a magyarság a legüldözöttebb nemzet Európában

2020. május 12. 15:30

A politikus a Heti TV vendége volt.

2020. május 12. 15:30

Mint ismeretes, Klaus Iohannis román államelnök április végén olyan vádakkal illette az ellenzéki szociáldemokratákat, hogy odaadnák Erdélyt a magyaroknak. Mindezt annak kapcsán sikerült megfogalmaznia, hogy április 28-án a román alsóházon átment egy, az RMDSZ által benyújtott, Székelyföldnek autonómiát előirányzó tervezet. Ennek oka az volt, hogy a rendkívüli állapot miatt a bukaresti törvényhozás nem tudta időben napirendre tűzni a kérdést, így a törvények értelmében az 45 nap után automatikusan átkerült a felsőházba, a szenátus elé.

Az autonómiatervezet törvénnyé válását persze egy percig sem „fenyegette” veszély, a szenátus már másnap, április 29-én leszavazta azt. Sőt, pár nappal később még egy 16 éve beterjesztett tervezetet is előszedtek, hogy demonstratív módon azt is leszavazhassák.

Többek között ezen események kapcsán is jelentette ki Bajkai István, hogy jelenleg a magyarság a legüldözöttebb nemzet Európában. A fideszes politikus a Heti TV Pirkadat című műsorában mondta mindezt, hozzátéve hogy „jelentős sérelmek érik a magyarokat Romániában, de Kárpátalját is lehetne említeni”.

Szerinte  „az Európai Unió egyszerűen érzéketlen a magyarokkal szembeni jogsértések kapcsán”, és az emberi jogi kártyát is csak akkor húzzák elő, ha valaki ellen politikai hadjáratot szeretnének indítani.

Összesen 45 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
realista
2020. május 13. 11:59
Bajkai István: Jelenleg a magyarság a legüldözöttebb nemzet Európában Ez ugyan nem igaz, bár Orbánék igyekszenek mindenkit ránk haragítani.
zsoltkom2
2020. május 13. 09:44
"Jelenleg a magyarság a legüldözöttebb nemzet Európában" "Elvittek a rendőrök az otthonából egy embert a véleményéért A 64 éves férfi a rendőrség közlése szerint rémhírt terjesztett. A posztnak az lett a következménye, hogy a férfinél reggel hatkor rendőrök jelentek meg házkutatási engedéllyel, majd elvitték, és kihallgatták. Végül elengedték." https://bit.ly/2WqKWQi
annamanna
2020. május 13. 00:06
Manapság az üldözötteket onnan lehet megismerni, hogy kövérek. Cigányok, négerek, zsidók, transzvesztiták, muszlim asszonyok, magyarok.
BőröndÖdön
2020. május 12. 20:35
Az orbán-rezsim abszolút nem egyenlő a magyarsággal.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!