Alapjogokért Központ: A tranzitzónák jogi szempontból sem nevezhetők őrizetnek

2020. május 23. 08:58

Attól lehet tartani, hogy ez egy folyamat része, amelyben következő lépésként a határzárat vagy a kerítést próbálják majd támadni.

2020. május 23. 08:58

Jogi szempontból sem nevezhető őrizetnek a magyar tranzitzóna, amely Szerbia felé mindig is nyitva állt – mondta Horváth József, az Alapjogokért Központ biztonságpolitikai szakértője szombaton az M1 aktuális csatornán. Az Európai Bíróság szerint kifogásolható a tranzitzónák működése, ezért a magyar kormány most megszünteti azokat, a tompait és a röszkeit zárják be – hangzott el a műsorban. Horváth József azt mondta, a tranzitzónákban lehetőség nyílt a menedékkérelmek leadására, a kérelmezők személyazonosságának, születési helyének beazonosítására és a járvány okán egészségügyi vizsgálatok elvégzésére.

A tranzitzónákból mindig is szabadon lehetett távozni, a menedékkérelmet követő eljárás ideje alatt a kérelmezőket a magyar állam ellátásban részesítette, amely kiterjedt az élelmezéstől kezdve a hitéleti szabályok megtartásának biztosításáig – fűzte hozzá. A tranzitzónák bezárása fontos Magyarország biztonsági határzárának vonatkozásában – hangsúlyozta a szakértő.

(MTI)

Összesen 17 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
NTLLK
2020. május 23. 20:58
Azt harsogták a harsogányok mostanáig, hogy a menekülő gazdasági bevándorlók nem is akarnak itt maradni Magyarországon a mocskos, léleknyomorító diktatúrában, hanem egyetlen céljuk a szabad, boldog, de főleg gazdag nyugati államok még gazdagabbá tétele. Tehát hová kell akkor beadni a beutazási kérelmet? A célországba! Vagy nem?
pitypang1125
2020. május 23. 18:03
Jó ez így. Esetleg talán a Magyar külképviseleteket kímélve, javasolnám a határkerítésre kifüggesztett postaládák alkalmazását. Üsse csak meg a gúta az ostoba libsi szarokat, mikor rádöbbennek hogy mennyire mellé nyúltak. Ahmedék biztosan hálásak lesznek hogy bolyonghatnak a senkiföldjén.
BőröndÖdön
2020. május 23. 14:02
Oda zárnám be azt,aki ezt megírta...:(
123321
2020. május 23. 12:46
a jog nem nagyon szokta zavarni brüsszelt
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!