A magyarellenes intézkedések erősödnek Romániában

2020. május 13. 20:28

Az elmúlt hetekben a román belpolitika a járványkezelés helyett a magyarokat állította be veszélyforrásnak.

2020. május 13. 20:28
LMP

„A magyarellenes intézkedések erősödnek Romániában

Az elmúlt hetekben a román belpolitika a járványkezelés helyett a magyarokat állította be veszélyforrásnak.

Klaus Johannis uszító szavai, a Szociáldemokrata Párt (PSD) javaslata, mely megszüntetné a magyar kisebbségvédelmi tervezetek beterjesztését, javaslat az RMDSZ mint párt törvényen kívüli helyezésére és most a román Trianon törvény, mely emléknappá és ünnepé tenné Erdély Magyarországtól való elcsatolását is azt mutatja, hogy Romániában nincs megfelelő kisebbségvédelem.

Várjuk az Európai Bizottság és az Európai Parlament demokráciára kényesen ügyelő képviselőinek kiállását az erdélyi magyar kisebbséget sújtó javaslatok ellen.

Továbbra is kérjük a külügyminisztert, adjon át tiltakozó jegyzéket a román kormánynak. Elvárjuk a magyar kormánytól, tegyen meg mindent az erdélyi magyarok védelméért most és a közelgő trianoni 100-ik évforduló idején is.

Támogatásunkat fejezzük ki külhoni nemzettársaink felé. A magyar nemzet egy és bonthatatlan.”

Összesen 16 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Mr. Tommy Lee
2020. május 14. 13:34
ez a f@sz iohannis kap vmi díjat Aachenben nemsokára. aki esetleg arra jár, egy záptojással vagy tortával hajigálja már meg. fontos!
silenceCZ
2020. május 13. 21:09
hajrá LMP, mutassátok meg, hogy az ellenzéknek nem kell szükségszerűen ellenségnek lenni. Bár tartok tőle ( ahogy az egyik kolléga is írta előttem ), hogy az összes soros-blog kikezdi őket.
hegyivadász
2020. május 13. 20:57
Helyes. Remélem az EP-ben is szerveznek meghallgatást Románia kisebbségellenes politikájáról! Ugye lesz?
kisgul
2020. május 13. 20:50
Holnap lesz alkalma az ellenzéki képviselőknek felháborodni, Újhelyi kongathatja a harangjait, Donát, meg Cseh vísítozhatnak a kuszafogúnak!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!