Magyar Nemzet: A Bajcsy-kórházra hárítaná a felelősséget az ellenzék

2020. május 22. 09:46

Nem tesznek mást, mint tényeket ferdítenek el – fogalmazott a kórház főigazgatója.

2020. május 22. 09:46

Egy hete tartó összehangolt támadássorozatot indított az ellenzék és az őt kiszolgáló lakájmédia Magyarország egyik legnagyobb egészségügyi intézménye, a Bajcsy-Zsilinszky Kórház ellen – írja a Magyar Nemzet. Az ügy hátteréről Bodnár Attila, a kórház főigazgatója tájékoztatta a lapot. „Az ellenzéki politikusok, valamint a balliberális sajtó részéről a Bajcsy-Zsilinszky Kórház ellen intézett támadássorozat egy szakmai köntösbe bújtatott politikai akció” – véli az intézmény főigazgatója.

A Magyar Nemzetnek adott interjúban Bodnár Attila elmondta, a kórház ellátási területéhez tartozik a Pesti úti idősek otthona is, amely a statisztikai adatok szerint egyértelműen a magyarországi koronavírus-járvány legsúlyosabb gócpontja. „Mind Karácsony Gergelynek, mind a teljes ellenzéknek borzasztóan fontos, hogy a saját tehetetlenségüket másra hárítsák, ezért a Bajcsy-Zsilinszky Kórházon keresztül megpróbálják az államra, közvetve pedig a kormányra kenni a felelősséget. A támadásokat azonban a tények semmilyen formában sem támasztják alá” – jelentette ki az intézményvezető, aki azt is közölte, hogy a járvány idején a Pesti úti idősotthonban lakók közül szinte minden súlyos állapotú koronavírus-beteg hozzájuk került. A más egészségügyi intézményekbe szállított páciensek esetében inkább az izoláció volt a cél, hiszen az otthon túlzsúfoltsága nem tette lehetővé, hogy ott számukra karantént alakítsanak ki.

Ez tehát az oka annak, hogy nálunk a csütörtök reggeli adat szerint 30 fő volt a Pesti útról érkezett elhunyt. Amikor pedig arra hivatkoznak, hogy kórházunkban a Covid–19-járvány halálozási aránya 29 százalékos, míg az általános magyar halálozási ráta 12,2 százalék, nem tesznek mást, mint tényeket ferdítenek el” – szögezte le.

(Magyar Nemzet)

Összesen 113 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
fraktoaster
2020. május 22. 16:33
révényüket = érvényüket
KötőDániell
2020. május 22. 15:44
Ahogy mondják a szerecsent hiába mosdatják, attól nem lesz fehérebb...
barnabibambi
2020. május 22. 12:45
Érdekes hogy megy az egymásramutogatás a felelősség kérdésében mert ugxye már több mint 40 idős beteg hunyt el a Pesti úti fertőzés következtében.Teljesen egyértelmű hogy az államot és az önkormányzatot terheli a felelősség.Személyre szólóan a felelősség egyértelműen azokra hárul akik nem intézkedtek! Tehát a belügy minisztérium,a válságstáb és a Főpolgármesteri hivatal.Alapjában véve a járvány átterjedése az idősek othonára a kórház hibája mert az othonba visszaküldött betegeket nem tesztelték így szabadon terjedt a vírus az egész othonba!Tehát az a személy a főfelelőse a betegek halálának aki kiadta az utasítást a kórházaknak hogy nem kell tesztelni.Eddig kiderült az is hogy Magyarországon a fertőzőgócok zöme a kórházakba alakult ki ,ez aztán beteget,orvost és ápolónőket is megfertőzte.Nos idelye lenne a személyi felelősség megállapításának és a büntető eljárás megkezdésének!
T. Péter
2020. május 22. 12:37
"amikor nincs" a végén, bocs.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!