Tizedik napja titkolózik a főváros a vírustesztekkel kapcsolatban

2020. április 08. 07:42

A főpolgármester stábja nem válaszol a tesztelésekkel, illetve az azokat végző magánlaborral kapcsolatos kérdéseinkre. A kampányban még átláthatóságot ígért.

2020. április 08. 07:42

Mint arról korábban beszámoltunk, 2020. március 29-én, a főpolgármester arról posztolt Facebook-oldalán, hogy a főváros hamarosan szűréseket kezd, méghozzá az egészségügyi dolgozók körében. Karácsony azt írta, hogy „munkatársaim tegnap megállapodtak egy magánlaborral a szűrővizsgálatok feltételeinek megteremtéséről. Ha rajtunk múlik a jövő héttől szűréssel is védjük Budapest hőseit, akik bennünket védenek a járványtól.”

A Mandiner már aznap, írásban rákérdezett a főpolgármesternél a titokzatos magáncégre és a tesztelési elképzelésekre. A következő kérdéseket küldtük el: „Pontosan hány dolgozót terveznek szűrni, hány alkalommal és milyen időközönként? Pontosan mely magánlaborral állapodtak meg a munkatársai? Hány magánlaborral tárgyaltak, hogyan választották ki ezeket, milyen eljárás keretében? Milyen szempontok szerint döntöttek a kiválasztott magánlabor mellett? Milyen felhatalmazás alapján állapodtak meg a szűrővizsgálatok feltételeinek megteremtéséről a magánlaborral? Milyen összegű, illetve keretösszegű szerződést kötöttek, illetve terveznek kötni az említett magánlaborral? Mire utalt főpolgármester úr azzal a megfogalmazással, hogy „ha rajtunk múlik a jövő héttől” kerül sor a szűrésekre?”

A főváros nem válaszol

A Fővárosi Önkormányzattól másnap, 2020. március 30-án, hétfő reggel a következő választ kaptuk: „Nagyon fontosnak tartjuk a frontvonalban dolgozó budapesti egészségügyi dolgozók szűrését, a feltételek megteremtésén dolgozunk, a következő napokban ismertetjük a részleteket, előbb a kerületekkel, és rögtön utána a nyilvánossággal. Kis türelmet kérünk”. 

Április 4-én, szombaton újra megkerestük kérdéseinkkel a fővárost, érdemi válasz akkor sem érkezett, csupán türelmünket kérték hétfőig.

Ugyan a hétfő válasz nélkül eltelt, időközben a fővárosi fenntartású Pesti Úti Idősek Otthona 53 lakója és 12 ápolója is koronavírusos lett. Mivel az idősotthonok lakói személyében különösen veszélyeztetett korosztályról van szó, ezért fontos lenne tudni, hogy időben kezdte-e a főváros a hatáskörébe tartozó idősotthonok lakóinak tesztelését, valamint az is, hogy egyáltalán melyik magáncéggel, milyen összegért végeztetik a vizsgálatot.

A Fővárosi Önkormányzattól a cikkünk megírásáig egyik kérdésünkre sem kaptunk választ. Ahogy válaszol a főpolgármester csapata, természetesen azonnal közölni fogjuk a részleteket.
 

Összesen 105 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Menhetten
2020. április 08. 12:20
Ugandába küldtek már maszkokat? Aggódok az ottani üldözött keresztényekért. Most itt épp az a sláger, hogy Karácsony tehet a budapesti helyzetről, mert a vírus terjedésének fő oka, hogy ritkábban jár a BKV. Bécsben is sokkal ritkábban jár a tömegközlekedés. Azok a járatok is majdnem üresen. Nem a járatsűrűség befolyásolja, hogy megérti-e a paraszt, hogy maradjon otthon a seggén. Arról már nem is beszélve, hogy Orbán a teljhatalmú diktátor jelenleg szinte bármit megtehet, tehát Karácsonytól függetlenül is megszabhatja, hogy mit tegyen a BKV.
holder
2020. április 08. 12:16
A Tisztiorvosi Szolgálat két hétig titkolozott a megyei, és három hete titkolózik a megyeszékhelyek fertőzöttségi adataival kapcsolatban.
balbako_
2020. április 08. 11:47
65 esetnek személyes felelőse Karácsony és a bandája! (A tömegközlekedés zsúfoltságáért meg nem is számszerűsíthető az esetek száma). Attól hogy valaki hülye még igen nagy kárt tud okozni és Karigeri azt teszi.
Senki Alfonz
2020. április 08. 10:58
Karigeri ugyanazt csinálja, mint a patás: titkolózik a tesztekkel!!! Ebből csak egy következik: rokonokat, haverokat, politikusokat és hűbéreseket tesztelnek és ezért nem jut az egészségügyi dolgozóknak, meg a rendőröknek!!!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!