Maruzsa: Lesz érettségi, ha a járvány miatt szükséges, „mozgatják” az időpontot

2020. április 20. 20:25

Érettségi lesz, a kormány kijelölte a vizsgák időpontját, de ha a járványügyi szempontok indokolják, annak „mozgatásáról” a szükséges döntést meghozza a kabinet – közölte Maruzsa Zoltán köznevelési államtitkár.

2020. április 20. 20:25

Az érettségi és a szakmai vizsgák megszervezése a folyamatosan változó járványügyi helyzetben komoly kihívás valamennyiünk számára. Legyen szó a tanulókról, a pedagógusokról, a szülőkről vagy éppen a közigazgatásban dolgozókról – fogalmazott az államtitkár, hangsúlyozva: csak együtt sikerülhet.

Hozzátette: az érettségi lehető legbiztonságosabb megszervezésének kitalálták a módját, ezért tartanak csak írásbeli vizsgákat, és mindenkinek biztosítják a szükséges védőfelszerelést. Erről a kormány a döntését meghozta, és kijelölte a vizsgák időpontját. Amennyiben a járványügyi szempontok az időpont „mozgatását” indokolják, a szükséges döntést meg fogják hozni – mondta Maruzsa Zoltán.

(MTI)

Összesen 42 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
makapaka2
2020. április 21. 10:44
Ha elhalasztották volna az érettségit, akkor azért csinálnák a felhajtást a bolsevik szarkeverők.
benedek77
2020. április 21. 10:31
Kár ezt az érettségit eröltetni, simán ráér augusztusban is. Legfeljebb keresztfélévben kezdik. És bár nem egy nagy wasistdas de azért csöppet sem mondható ideálisnak, ahogy fel kellett készülniük rá. Már csak ezért is lehetne több időt adni a felkészülésre, arról nem is beszélve, hogy ezek a gyerekek már szavazni fognak 22-ben...
makapaka2
2020. április 21. 10:27
A ballibernyákok, akár mi is a döntés, keverik a szart, és csinálják a felhajtást.
kombinátor
2020. április 21. 09:28
mindenki beszart a "tetőzik a vírus kifejezéstől ... vajon miért???? és ha nem tetőzne, hanem tovább is ilyen ütemben növekedne (napi 4 %), akkor nem lenne érettségi? a tetőzés éppen azt jelenti, hogy utána csökkeni fog...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!