Csütörtökön döntenek a kijárási korlátozások meghosszabbításáról

2020. április 08. 16:51

A bejelentés előtt Orbán Viktor az operatív törzzsel és virológusokkal is egyeztetéseket fog folytatni.

2020. április 08. 16:51

A nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár a mai kormányülés szünetében egy rövid Facebook-videóban mondta el, hogy Orbán Viktor csütörtökön tesz majd bejelentést a kijárási korlátozásokkal kapcsolatban. Kovács Zoltán elmondta: Orbán Viktor csütörtökön részt vesz az operatív törzs ülésén, majd virológus szakértőkkel is egyeztet és ezután alakítja ki álláspontját, hogy mi legyen a húsvét előtti védekezés menetrendje. Hozzátette, hogy a mai napon további egyeztetéseket is folytat még a minsizterelnök.

Kovács Zoltán a koronavírus infón arról is beszélt, hogy a mai kormányülésen részt vett Karácsony Gergely főpolgármester és Szita Károly, a Megyei Jogú Városok Szövetségének elnöke is, ahol megosztották gondolataikat a koronavírus által létrehozott helyzettel, illetve a szükséges intézkedésekkel kapcsolatban.

Összesen 65 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
remenyjo
2020. április 09. 00:10
semmi értelme a hipermarketek dugig vannak , mivel a boltok 15:00 kor bezárnak délelőtt pedig a nyugdíjasok vásárolnak mindenki más 12:00-15:00 ig tud vásárolni ilyenkor zsúfolódik össze mindenki .
Amondó
2020. április 08. 23:44
Nyilvánvaló, hogy a tavaszrobbanás, majd a közelgő kánikula ellehetetlenítené egy szigorú kijárási tilalom betartatását. A fiatalok - legfeljebb alig észrevehető tüneteikkel - nem ijednek meg a kovitól. Az internet másról sem szólna, mint a nyüzüge nyuggerek akadékoskodásáról. A totális szigorítás egyébként is a Fidesz öngólja lenne, hiszen az ifjúságot még jobban a Momentum és a DK karjaiba lökné. A szigorításra szükség volna, de csak akkor van értelme, ha nem öncélú, hanem ésszerűséggel párosul. A kijárás teljes tiltása helyett javasolt: a kettőnél több ember csoportosulásának szétkergetése.(ha nem családtagok), a szájmaszk kötelező használata, - közterületen, - üzletekben, közintézményekben, - zárt térben dolgozók számára. Hajléktalanok, drogosok kényszermosdatása, fertőtlenítése. Közintézményekben, ügyfélszolgálatokon, csarnokokban, plázákban a mosdók ingyenesek legyenek (egyáltalán legyenek), méghozzá érintés nélküli, fotocellás vízcsapokkal. Fontos volna, hogy ne szűküljenek az (egyénileg) sportolók lehetőségei, ne éppen azokat zaklassák a rendőrök, akik tesznek valamit az immunrendszerük érdekében. Inkább a drogosokkal, meg a villamoson késelőkkel foglalkozzanak.
VESZ ÉSZ
2020. április 08. 20:49
A kemény de tébolyul Orbán úgy döntött nem tud dönteni,ezért húzza a döntést és teszteli a népet mit gondol a dologról.Ha a további korlátozásról dönt azt természetesen az ellenzéki főpolgármester kérésére tette,ha ellene dönt,akkor a nép óhaját telesíti.Gonosz kis nyomoronc a vezérünk,de van aki így is szereti,de ha szereti egye meg,vagy nyalja el.
szandi-mandi
2020. április 08. 19:39
4 napig járás (kerület) elhagyási tilalom, kivétel az ünnepek alatti munkavégzés. Minden egyéb kérdésben a 11-éig tartó korlátok meghosszabbítása 19-éig.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!