Ungár Péter: A legfontosabb az EU-török megállapodás visszaállítása

2020. március 04. 14:38

Magyarország határvédelme szempontjából a kerítést hatékony és jó intézmény – jelentette ki az LMP-s politikus.

2020. március 04. 14:38

A legfontosabb az Európai Unió és Törökország közötti megállapodás visszaállítása, hogy Törökország ott tartsa a migránsokat – értékelt az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottságának LMP-s tagja a testület szerdai zárt ülése után újságíróknak. Ungár Péter hozzátette: az Európai Uniónak Görögországot is segítenie kell abban, hogy Európa határait a szárazföldön és a tengereken megvédje.

Ez, valamint az, hogy a török elnök megváltoztassa álláspontját, Magyarország nemzeti érdeke is – jelentette ki. Kérdésre válaszolva Ungár Péter közölte, hogy Magyarország határvédelme szempontjából a kerítést hatékony és jó intézménynek tartja. A magyar határvédelmet felkészültnek minősítette. A zárt bizottsági ülés két kiemelt témája a koronavírus-helyzet, valamint az illegális migráció volt.

(MTI)

Összesen 5 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Rugán
2020. március 04. 15:16
Ez így egyedül kevés. 1 EU külső határainak Ausztrál szintű védelme legyen megvalósítva. 2 Törökországot (mellesleg NATO tag, nem is akármilyen) segítésük a szírek letelepítésére. Engem nem érdekel, hogy a Szíriában, a török határtól a 30 km-es sávban a lakónegyedeket, a törökök nem minden érdek nélkül építik. Akinek csillagos ég a lakhelye, ne válogasson és főleg ne erőszakoskodjon. A kurdokról meg annyit, hogy egyáltalán nem angyalok, amennyire sajnálatos, annyira érthető, hogy miért nincs államuk. Törökök rengeteg kurdot fogadtak be határokon túlról, de úgy néz ki, hogy törököt fogtak velük. Végül a legnagyobb kurd közösség az ő nyakukon maradt. 3 Demokrácia exportőrök álljanak jót most anyagilag, ha már nem sikerült a kísérlet. Fejezzék be viszont a szolidaritás dumát, mikor a nyakunkba akarják engedni a fölöslegessé vált bevándorlókat. 4 Ha az EU erős lenne, nem lehetne zsarolni. 5 Nem kellett volna lesajnált országként hülyíteni a török vezetést EU tagsággal, a migránsok visszatartására szánt pénzzel.
luzitanxaver
2020. március 04. 15:06
Tehát adjunk még több pénzt a zsarolónak, hátha akkor majd nem zsarol. Eddig is milyen jól bejött.
villogókékfog
2020. március 04. 14:57
"A legfontosabb az Európai Unió és Törökország közötti megállapodás visszaállítása..." És te elvileg eszesebb fajta vagy a moslékban. Merkelre recskázni nem szoktál? Van annyira nőies, mint egy momentumos sátor.
Berecskereki
2020. március 04. 14:48
Az EU Törökországi megállapodást el kellene felejteni. Helyette meg kellene növelni az EU határvédelmét. A megállapodással Törökországnak zsarolási lehetőséget biztosít és, ahogy most is látszik, semmit sem old meg.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!