Több mint hárommillió maszk érkezett Budapestre

2020. március 29. 13:03

A koronavírus-járvány elleni védekezéshez rendelt egészségügyi eszközöket a Wizz Air légitársaság szállította haza.

2020. március 29. 13:03

Szombatról vasárnapra virradó éjjel 3 millió 270 ezer darab arcmaszk érkezett Pekingből Budapestre – írja a 24.hu. A magyar kormány által a koronavírus-járvány elleni védekezéshez rendelt egészségügyi eszközöket a Wizz Air légitársaság szállította haza.

A légitársaság emlékeztetett, hogy szombat reggel három Wizz Air-különjárat érkezett a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérre, a fedélzetén a hazai egészségügyi személyzetnek szánt 27 tonnányi védőfelszereléssel. A három Airbus A321neo még csütörtökön szállt fel, és miután leszállt tankolni Kazahsztán fővárosában, Nur-Szultanban, az éjjeli órákban ért Sanghajba. A berakodás után irkutszki és nur-szultani tankolással repültek vissza Magyarországra.

Hozzátették azt is, hogy a hét elején a magyar kormány megbízásából a Wizz Air az Egyesült Államok több városából repíti haza azt a több mint 450 magyar állampolgárt, akik a koronavírus terjedésének megfékezése érdekében, a különböző államok által bevezetett utazási korlátozások miatt más módon nem tudtak hazajutni.

Összesen 198 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
gonterl
2020. március 30. 07:23
Számoljunk: Magyarország lakossága kb. 10 millió, tegyük fel, hogy ennek a fele visel maszkot. A maszkokat 3 óránként cserélni kell. Tegyük fel, hogy napi 12 órán át aktívak a viselők. Ez azt jelenti, hogy egy fő napi igénye 4 maszk. Az öt millió maszkot viselőnek naponta szükséges 20 millió maszk. Ezek után megítélhetjük, hogy a behozott mennyiség meddig, és mire elég.
BőröndÖdön
2020. március 29. 20:52
Köszönjük a kínai hulladékot...:(
Pelso j.
2020. március 29. 19:45
Nagyszerű. Akkor máris tudósíthat pár kórházból az M1 élőben, amint kiosztják ezeket a maszkokat.
Krupp Skya
2020. március 29. 18:37
Nick 89 menjen és számolja meg hátha tévedtek a kínaiak.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!