Tilos lesz kivinni az országból a klorokin tartalmú gyógyszereket

2020. március 25. 15:35

Most első a magyar lakosság védelme és gyógyszerellátásának biztosítása – írta közleményében a Kormányzati Tájékoztatási Központ.

2020. március 25. 15:35

A kormány megtiltotta egy, a koronavírus-betegek gyógyításához használt gyógyszeralapanyag kivitelét – közölte a Kormányzati Tájékoztatási Központ. A közlemény úgy fogalmaz: a kormány újabb rendkívüli intézkedést hozott a magyar emberek egészségügyi ellátása védelme érdekében a veszélyhelyzet idejére, amellyel megtiltotta egy a koronavírus-betegek gyógyításában alkalmazott gyógyszeralapanyag kivitelét Magyarországról.

A most megjelent kormányrendelet szerint a veszélyhelyzet idején tilos hydroxychloroquine-sulfate hatóanyagot, valamint ilyen hatóanyagot tartalmazó gyógyszert és gyógyszergyártás köztes termékét Magyarországról kereskedelmi forgalomban kivinni. Ezt az alapanyagot olyan gyógyszer előállítására használják, amelyet a koronavírus-betegek kezelése során is alkalmaznak már több országban is. Miután Magyarország a világ egyik legnagyobb exportőre ennek az alapanyagnak, most első a magyar lakosság védelme és gyógyszerellátásának biztosítása.
 

Összesen 9 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
ergo07
2020. március 25. 16:27
Wow! A "világ egyik legnagyobb exportőre"? Miket meg nem tudunk, hálisten.
lazsu
2020. március 25. 16:25
Ez szuper!!! Ez nagyon jó döntés, Viktor! Ez visszaadta beléd vetett gyengülő hitemet. Akkor máris el lehet kezdeni adagolni a korai szakaszban lévőknek. Mert ugye tudjuk Didier Raoul-tól, hogy ekkor kell kezdeni adni.
forgacsevike
2020. március 25. 16:25
Hajrá Magyarok!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!