Stohl Eszenyi távozásáról: Az áldozat nem ő, hanem azok, akik a hatalommal való visszaélést elszenvedték

2020. március 20. 07:48

Stohl András a 168 órának mondta el véleményét.

2020. március 20. 07:48

Eszenyi Enikő csütörtökön jelentette be, hogy  hogy visszavonja igazgatói pályázatát a Vígszínház éléről. Az előzményekhez tartozik, hogy több színész, köztük Stohl András közös nyilatkozatban ment neki Eszenyinek: „Személyes tapasztalataink alapján kijelentjük, hogy a jelenleg regnáló igazgató, Eszenyi Enikő által gyakorolt verbális erőszak és agresszív vezetői kommunikációja hozzájárult ahhoz, hogy felbontsuk a szerződésünket a Vígszínházzal” – írták.

Stohlt Eszenyi lemondása után a 168 óra kérdezte:Azt gondolom, hogy Eszenyi Enikő lemondása a jelenlegi helyzetben az egyetlen járható út volt. Ha a hasonló esteteket nézzük, amik a közelmúltban történtek, akkor tisztán láthatjuk, hogy nem tehetett mást mint, hogy lemond. Azzal a hangnemmel viszont, ahogy a lemondását megtette nem értek egyet. Önmagát áldozatnak állítja be, akit minden valós ok nélkül máglyára küldtek. Ez hazugság. Ezek az abúzusok megtörténtek, ezért tartom fontosnak, hogy a bizottság a lemondás ellenére is folytassa a kivizsgálást, és derüljön fény az igazságra. Az áldozat nem ő, hanem azok, akik a hatalommal való visszaélést elszenvedték. Fontos leszögezni, hogy sem én, sem a kollégáim nem az ő személye ellen kívánunk fellépni, hanem azt szeretnénk, hogy ilyen abúzus soha sehol semmilyen színházban, de egyáltalán sehol ne történhessen meg. Eszenyi Enikő a közelmúltban megjegyzést tett a büntetett előéletemre, ami miatt úgy érzem hitelesem adhatok neki tanácsot: én elkövettem egy bűnt, amit elismertem, amiért bocsánatot kértem, és amiért a megérdemelt büntetésemet letöltöttem, és vállaltam érte a felelősséget. Barátilag csak ezt tudom ajánlani Eszenyi Enikőnek is.” – írta a lapnak Stohl.

Összesen 66 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
CirmoS
2020. március 20. 12:10
Bucikám, érdekes módon Eszenyi tökéletesen megfelelt a ballibsi ócskahordának, amíg egy tüntetésnek csúfolt vonulásból ki nem maradt! Pont nem volt kíváncsi a kultúra szóba csomagolt, de igazából kormány elleni tüncikére! Még balosként sem érdekelte, EZÉRT szálltak rá!
Emmanuel Goldstein
2020. március 20. 11:20
Eszenyi értékét pontosan mutatja, hogy hány kollégája szavazott rá ill. ellene.
Vakfolt
2020. március 20. 10:45
Évekig cupi cupi buksisimi, aztán hirtelen selyemzsinór. Csak addig lehet dorbézolni, amíg a libbant vonalat erősíti? Szánalmas.
youngboy
2020. március 20. 10:12
Akármilyen maszatolás folyik is most, és akármennyire kifogásolható lehetett is a - korábban senki, még a mostani megkövezésben elől járó sértettek által sem kifogásolt -- vezetői stílusa, a felől nincs semmi kétség, hogy főleg azért csináltak Eszenyi Enikőből néhány hét alatt Iszonyú Anikót, mert nem ment el bohóckodni arra a Nagy Tüntetésre.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!