Semjén: A nagyobb templomokban lehetőleg tartsanak gyakrabban szentmisét, istentiszteletet!

2020. március 11. 16:56

A miniszterelnök-helyettes szerint így arányosabban oszlanának meg a hívők.

2020. március 11. 16:56

A magyar állam a szentmisék és istentiszteletek tekintetében nem ír elő semmit az egyházaknak, tiszteletben tartva az egyházak szabadságát – nyilatkozta Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes szerdán az MTI-nek azt követően, hogy a kormány rendkívüli jogrendet és veszélyhelyzetet rendelt el a koronavírus járvány miatt.

Semjén Zsolt elmondta: a száz fő feletti beltéri rendezvények megtiltásával összefüggésben azt javasolják, hogy a nagyobb templomokban lehetőleg tartsanak gyakrabban szentmisét és istentiszteletet, hiszen így arányosabban oszlanak meg a hívők. A miniszterelnök-helyettes közölte: a közmédia felé jelezték, hogy fontolják meg a szentmisék, istentiszteletek megfelelő közvetítését.

(MTI)
 

Összesen 72 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
szodabár
2020. március 13. 06:51
az olaszok most zárták be a templomokat
syphax
2020. március 12. 19:08
Elképesztő a ballibp média TÖKBUTASÁGOT SUGALLÓ rosszindulatának mértéke az 1 VASÁRNAP/TÖBB SZENTMISE Semjémi ötletével kapcsolatban!!!!! Ők azt hitték hogy a mi iszterelnökhelyetteas úr "miseáradatot akarna" ráoktrojálni--a koronavirus elleni küzdelmünk okén--a hivőseregre. Pedig csak arró van szó: egyenletesen KE-VE-SEBB hivő van a teplomokban egy misén akkor, ha több misét mondhatnak-mutathatnak be az atyák a korábbinál. ELKÉPESZTŐ AZ A PUKKADOZÓ HÖRCSÖG-ROSSZINDULAT, AMELY EZELLEN--AZ OKOS ÖTLET ELLEN KIBUGGYANT! NYILVÁNVALÓ TUDATLANSÉG OKÁBÓL....
annamanna
2020. március 12. 03:31
"Aztán Tegu városban beteg lett egy 53 éves koreai nő, a sokat emlegetett sincsandzsi nevű keresztény szektának a tagja. Ő volt a 31.beteg. Tőle számoljuk a valódi járványt, ugyanis ő, úgynevezett szuperfertőző góc volt, egymaga több mint 15 embert fertőzött meg. Alig néhány nap alatt ezrek betegedtek meg, 80 százalékban szektatagok." "A legújabb MTI hírek szerint szintén a Sincshondzsi keresztény szekta 2 tagjához köthető a 2020.03.11-én bejelentett újabb 90 fertőzött, akik egy szöuli call centerben dolgoznak - közölte Pak Von Szun, a dél-koreai főváros polgármestere. Eleve a szekta tagjai közül került ki eddig az új koronavírus-járvány dél-koreai fertőzöttjeinek több mint 60 százaléka." https://www.egeszsegkalauz.hu/betegsegek/fertozo-betegsegek/koronavirus-hat-ezert-nincs-annyi-halaleset-del-koreaban-lehet-toluk-tanulni/135795q
annamanna
2020. március 11. 21:31
"Nagyobb sugarú körben és hosszabb ideig fertőzhet az új koronavírus, mint gondoltuk" https://444.hu/2020/03/11/nagyobb-sugaru-korben-es-hosszabb-ideig-fertozhet-az-uj-koronavirus-mint-gondoltuk "az utas nem létesített kapcsolatot az utastársaival, csak ült a székében. Esete így tökéletesen alkalmas volt a fertőzés légi terjedésének vizsgálatára. A kutatás két legmegrázóbb megállapítása, hogy utastársai közül hárman olyanok is megfertőződtek, akik több mint négy méternyire ültek tőle, a buszon utazók közül megfertőződött egy olyan utas is, aki fél órával azután szállt csak buszra, hogy "A" már leszállt a járműről. Ezidáig úgy tartották, hogy cseppfertőzéssel ennél kisebb sugarú körben terjedhet csak a vírus."
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!