Összefogtak a taxisok, hogy segítsék a vírus elleni védekezést

2020. március 18. 18:57

Szükség esetén térítésmentesen viszik munkába, illetve onnan haza a fárasztó műszak után a védekezésben dolgozókat.

2020. március 18. 18:57

Példamutató összefogásban segítik a magyar taxisok a koronavírus járvány elleni védekezést – írja a PestiSrácok. Bár a koronavírus-járvány a személyszállítási szokásokban is változásokat hozott – hiszen a turizmus szinte teljes leállása miatt a taxisok nagyrészének napok óta nincs egy fuvarja sem – most mégis minden egyéni problémát félretéve ajánlották fel a segítségüket. A független taxisok kezdeményezésére a Taxisok Operatív Törzse felajánlotta, hogy szükség esetén térítésmentesen viszik munkába, illetve onnan haza a fárasztó műszak után a védekezésben dolgozókat, ideértve az ápolókat, a nővéreket, a rendőröket, a katonákat.

A felhíváshoz már több száz taxis csatlakozott, önállóan, taxi társaságoktól függetlenül. A portálnak nyilatkozott Horacsek Róbert, az akció egyik szervezője, aki elmondta: „a taxisok eddig még mindig megmutatták, hogy bajban lehet rájuk számítani”. Horacsek hozzátette: már több százan vannak és számuk napról- napra nő. Még vidéki taxisok is jelentkeztek, hogyha vidékről kellene vinni védekezésben résztvevőt a fővárosba, esetleg orvost, ápolót, mert a kialakult helyzet miatt ott van rá szükség, akkor az akár több száz kilométeres utat is vállalják. (Ez utóbbit benzin áron, a fővároson belül teljesen ingyen).

A védekezésben résztvevőktől azt kérik, hogy lépjenek be a „Taxisok a védekezésért” nyilvános Facebook csoportba és fuvarigényüket elősorban itt jelezzék. Az önkéntesek közül, aki közel van és az adott időpontban menni tud, jelentkezik. Aki nem használ Facebookot, vagy valamiért nem éri azt el, a +36-30/593–85-26 telefonszámot is hívhatja. 

Összesen 15 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
atila68
2020. március 18. 22:43
Esetleg egy taxisblokád? Mindenki maradna ahol.
szajnyalogatoviktor
2020. március 18. 22:16
szukseg eseten... most vagy felajanljak vagy nem...
lutra
2020. március 18. 21:47
Majd pár nap múlva ha blokád alá kell venni Budapestet, abban profik. (Jó, ez vicc volt, nem bírtam kihagyni... Most jó fejek!)
Ide Buda
2020. március 18. 20:44
Nagyszerű! Örülök, gratulálok, köszönöm! (Úgy is köszönöm, hogy nem tartoztom az érintett kedvezményezettekhez.)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!