OBH: Megelőző intézkedések a bíróságokon

2020. március 12. 12:46

A 60 év feletti és krónikus vagy súlyos betegséggel küzdő, valamint a várandós bírósági dolgozóknak lehetőség szerint otthoni munkavégzést kell biztosítani.

2020. március 12. 12:46

Megelőző intézkedéseket rendelt el a hazai bíróságokon az Országos Bírósági Hivatal (OBH) elnöke az új koronavírus okozta légúti fertőzés megelőzése és a betegség terjedésének megakadályozása érdekében – közölte az OBH csütörtökön az MTI-vel. Azt írták, ha egy bírósági dolgozó vagy a vele közös háztartásban élő hozzátartozója külföldről tért vissza, akkor – az esetleges fertőzés továbbadásának megakadályozására – kétheti otthoni munkavégzést kell az érintett számára lehetővé tenni. Ha ez nem teljesíthető, akkor vagy két hét szabadságot kell kivennie a dolgozónak, vagy lehetővé kell tenni számára a munkahelyén az egyedüli elhelyezést.

A bíróságoknak a 60 év feletti és krónikus vagy súlyos betegséggel küzdő, valamint a várandós bírósági dolgozóknak lehetőség szerint otthoni munkavégzést kell biztosítaniuk. Az ítélőtáblákon és a törvényszékeken további intézkedésig nem lehet összbírói, illetve összdolgozói értekezleteket tartani, a kisebb létszámú belső értekezleteket pedig távközlési eszköz útján lehet csak megtartani. Emellett április végéig elmarad minden központi, illetve helyi továbbképzés, és a bírósági dolgozók külföldi képzéseken sem vehetnek részt.

Tudatták azt is, hogy jelenleg is zajlik a bírósági épületekbe történő beléptetés országos gyakorlatának felülvizsgálata, az ítélőtáblák és a törvényszékek elnökei addig is megteszik a helyben szükséges intézkedéseket a dolgozók és az ügyfelek biztonsága érdekében. A OBH a kormányzati intézkedések alapján folyamatosan felülvizsgálja a kiadott utasításokat, és szükség esetén további preventív intézkedéseket vezet be a dolgozók és az ügyfelek védelmében.

(MTI)

Összesen 6 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
villogókékfog
2020. március 12. 16:02
Maradhatnak is otthon, munkavégzés nélkül, már ha az eddigi teljesítményüket munkának lehet nevezni.
balbako_
2020. március 12. 13:59
Inkább a társadalmat kiborító ítéletek meghozóit kéne elpaterolni a bíróságokról. Egyébként sem célszerű, ha a bírák smaciznak az ügyfelekkel. Még a Szegeden sem, pedig ott megszokott ez!
Selamat
2020. március 12. 13:40
Oszt mégis, mitől lenne más a komcsi vén bírok serege, mint a többi, bármilyen más munkakörben dolgozó 60 éves? Dolgozzanak ugyanúgy, mint a többi 60 éves. Hogy rohadnának meg a féltett tyúkszaros életükkel együtt.
llnnhegyi
2020. március 12. 13:00
Az elvénült komenista bírókat egyébként is taccsra kell rakni!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!