Meghosszabbította a veszélyhelyzetben hozott intézkedéseket a kormány

2020. március 31. 16:20

A kormány a veszélyhelyzet megszűnéséig hosszabbítja meg a rendkívüli intézkedések hatályát.

2020. március 31. 16:20

A kormány az Országgyűléstől kapott hétfői felhatalmazása alapján elrendelte a március 11-én kihirdetett veszélyhelyzettel összefüggő rendkívüli intézkedések meghosszabbítását – közölte a Kormányzati Tájékoztatási Központ kedden, az MTI-vel. A központ közleményében emlékeztetett, a kabinet az elmúlt hetekben számos intézkedést hozott a járvány lassítása, a magyar emberek egészségének, valamint a magyar családok, a gazdaság és a munkahelyek védelme érdekében. Ezek a rendkívüli intézkedések hozzájárultak a járvány elleni védekezés hatékonyságának növeléséhez, a fertőzések és megbetegedésének számának csökkentéséhez és a járvánnyal járó gazdasági károk mérsékléséhez – fejtették ki, hozzátéve, a kormány a veszélyhelyzet megszűnéséig hosszabbítja meg ezen rendkívüli intézkedések hatályát.

Hangsúlyozták, a kabinet a veszélyhelyzet végéig fenntartja az olyan családvédelmi intézkedéseket, mint a gyed, a gyes, a gyet meghosszabbítása. Ugyancsak meghosszabbítja a kórházparancsnokok megbízásáról szóló jogszabály hatályát és az eddig bejelentett gazdaságvédelmi intézkedéseket, így például a hiteltörlesztések és végrehajtások felfüggesztését, a kata megfizetésének halasztását, az egyes szektorokban a járulékfizetési kötelezettség felfüggesztését. A Kormányzati Tájékoztatási Központ aláhúzta, a kabinet fenntartja azt a rendelkezést is, hogy a turisztikai, a vendéglátóipari, a szórakoztatóipari, a szerencsejáték-, a filmipari, az előadóművészeti, a rendezvényszervező és a sportszolgáltatást nyújtó ágazatok esetében a nem lakás céljára szolgáló helyiségre vonatkozó bérleti szerződéseket 2020. június 30-áig nem lehet felmondással megszüntetni.

Az ezekben az ágazatokban működő gazdasági egységekben március-április – május-júniusra a munkáltatók mentesülnek a munkabér utáni közterhek megfizetése alól. A munkavállalók munkabérét terhelő járulékok közül pedig kizárólag a természetbeni egészségbiztosítási járulék fizetési kötelezettsége áll fenn, azzal, hogy a havi mértéke nem haladhatja meg az egészségügyi szolgáltatási járulék havi összegét, a 7710 forintot – közölték. A központ tájékoztatása szerint marad az a rendelkezés is, hogy a turizmusfejlesztési hozzájárulás megfizetésére kötelezetteknek márciustól június 30-áig nem kell turizmusfejlesztési hozzájárulást fizetniük.

(MTI)

Összesen 70 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
barnabibambi
2020. április 01. 07:31
Nono ebből a járványból egyetlen kormány sem jön ki veszteségek nélkül! Ez azt jelenti hogy 22-ben a Fidesz is bukni fog mert mi magyarok sokkal kritikusabbak vagyunk,és úgy is fogunk szavazni,mivel a kánaán most is elmarad szokás szerint.Lásd az SZDSZ kimúlását!
confitür
2020. április 01. 06:32
Az ellenzék ócska hiteltelen semmitérő,hazaáruló.
annamanna
2020. április 01. 00:06
Elolvastam két hosszabb lélegzetvételű szöveget: 1. Update tanulmány a Corona vírussal kapcsolatos tudományos és tudománytalan állításokról - a pánikeltésről http://www.tamasidr.hu/update-tanulmany-a-corona-virussal-kapcsolatos-tudomanyos-es-tudomanytalan-allitasokrol-a-panikeltesrol/ 2. Egy svájci orvos a Covid-19-ről https://swprs.org/egy-svajci-orvos-a-covid-19-rol/ A lényegük, hogy gyakorlatilag nincs semmiféle komoly veszélyhelyzet, amit látunk, azt egyes területek (kínai, olasz stb) nagyon erős légszennyezettsége okozza (az idős betegek körében). Minden egyéb totális elmebaj, társadalmi pánik. Nincs semmiféle veszélyhelyzet az átlagemberek számára. Inkább talán pszichésen, gazdaságilag, mentálisan, politikailag stb vagyunk túlfeszítve, azért zuhant bele a társadalom ilyen villámsebesen a pánikba, aminek gyakorlatilag nincs semmi oka. A semmin verjük a habot. Nem volna szabad tovább fenntartani a pánikot, a vészhelyzetet, mert az reálisan nem létezik. Az egyetlen előnye ennek, hogy kevesebbet autóznak az emberek és kevesebben baleseteznek, meg picit tisztul a levegő. Meg picit pihennek. Ez az előny, a kár viszont felmérhetetlen, mert nulla okból vannak hülyítve a népek. A vírus olyan veszélyes, mint a nátha. Ott jelenthet veszélyt, ahol állandóan nagyon szennyezett a levegő, és ott is csak a beteg öregek és az öngyilkos fiatalok halnak bele.
Tiszafa
2020. március 31. 20:56
Diditúra! Ja nem. Dicstanóra! Na, ez sem. Segítsen már valaki! Mi is ez, balfaszok?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!