A médiatanács vizsgálatot indít Niedermüller Péter kijelentése miatt

2020. március 05. 12:04

Az ATV műsorában elhangzottak miatt állampolgári bejelentés nyomán vizsgálódik az NMHH.

2020. március 05. 12:04

Állampolgári bejelentés nyomán a médiatanács vizsgálatot indít a Magyar ATV szolgáltatójával szemben a január 23-ai A nap híre című közéleti műsorában elhangzottak miatt, amelyben az egyik résztvevő többek között rémisztő képződménynek nevezte a „fehér, keresztény, heteroszexuális” embereket – közölte a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) kommunikációs igazgatósága csütörtökön az MTI-vel.

Niedermüller Péter (Momentum, DK, MSZP, Párbeszéd, LMP) erzsébetvárosi polgármester az ATV kifogásolt adásában azt mondta: „Hogyha megnézzük azt, hogy mi marad, ha lehántod ezeket a gyűlöletvalamiket (ugye, fölsoroltuk: a nem magyarok, a mások, a migránsok, a romák, a »nemtudoménmik«), akkor ott marad egy rémisztő képződmény középen, ezek a fehér, keresztény, heteroszexuális férfiak – meg azért nők is vannak közöttük. (...) Ez azért borzalmas, mert ha megnézzük, hogy a világon mindenütt az úgynevezett fehér nacionalisták miből állnak össze: ebből, mondom csöndesen nektek.” A politikus kijelentése ellen többen tiltakoztak.

Az NMHH kommunikációs igazgatósága tudatta azt is, hogy a médiatanács ötszázezer forintos bírságot szabott ki az RTL Klub szolgáltatójára, mert a Reggeli című műsor egy tavaly októberi adását támogató, diétás étkezéssel foglalkozó magyar cég termékét túl részletesen, vásárlásra ösztönözve mutatta be – közölte az NMHH igazgatósága.

Mint írták, az NMHH Médiatanácsa a Balaton Televízió szolgáltatóját burkolt reklám miatt figyelmeztette, a műsortámogatási szabályok megsértése miatt pedig 55 ezer forintra bírságolta, mert tavaly októberben az Egy csepp az egészségért című műsor egyik adásában a műsort támogató egészségügyi intézetről reklámnak minősülő információk hangzottak el, ugyanis az intézmény szolgáltatásait olyan részletesen mutatták be, hogy ezzel a nézőket azok igénybevételére ösztönözhették. A médiatanács a bírságok kiszabásakor minden esetben a fokozatosság és az arányosság elve alapján, az ügyek összes körülményét figyelembe véve állapítja meg a jogkövetkezmények adott formáját, mértékét – közölték.

(MTI)

Összesen 24 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Menhetten
2020. március 05. 19:58
A médiahatóság továbbra is tökéletesen képviseli Orbán Viktor és pártja érdekeit. Az elviekben független intézmény amelynek vezetője nemrégiben 300 százalékos fizetésemelésnek örülhetett azért létezik, hogy figyeljen a médiatörvények betartatására. Ilyen az is, hogy egy-egy kérdéses esetben megnézze, elegendő hangsúlyt kapott-e az ellenzéki, vagy független vélemények szerepeltetése is egy adott tv műsorban. Az, hogy ez mennyire nem megy a médiahatóságnak, már évek óta köztudott, hiszen ha jól végeznék a dolgukat, vélhetően olyan csatornák, mint a TV2 vagy az M1 ma talán már nem is működhetnének, hiszen a pártszimpátiájuk miatti büntetések mértéke lehetetlenné tenné. Ilyenről azonban szó sincs, annak ellenére sem, hogy sajtóperek százait indították ellenük, mivel szinte kizárólag csak a kormány véleményét hajlandóak közölni. Orbán is, nem véletlen, hogy a kétharmad megszerzését követően elsők között tette rá a kezét a médiára. Mint ahogy a Médiatanács csicskává tételével azt is elintézte, hogy tegyen bármit a kormánypropaganda, azért soha, senki nem ütheti meg a bokáját.
Menhetten
2020. március 05. 18:32
Pár éve pár vicceskedvű, beadványt írt a médiatanácsnak az Egri Csillagok c. film miatt, hogy más vallásúak, konkrétan a muzulmánok hátrányos megkülönböztetését sugallja és külföldi, török állampolgároknak, 8 napon túli gyógytartamú sérülések okozását dicsőíti. És ezt is elkezdte hót komolyan vizsgálni a médiatanács. Valamivel csak kell foglalkozniuk, hogy igazolhassák, mekkora szükség van rájuk.
tóth mária
2020. március 05. 18:07
KI kell őt rúgni páros lábbal! Vén idióta.
llnnhegyi
2020. március 05. 13:11
A mocskos szájú rasszista Niedermüller Péter polgármester többszörös bűnelkövető. 3 hónap közmunka és 10 000 000 Ft büntetés minimum! Az ATV 6 X 10 perces bocsánat kérésre kell ítélni. 10 napig,naponta 6 X.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!