Korlátoznák a gyógyszertárakban egyszerre tartózkodó emberek számát

2020. március 13. 11:44

Amennyiben a járványügyi helyzet indokolja, a patikáknak mérlegelniük kell a kiadó ablakon keresztüli gyógyszerkiadást is.

2020. március 13. 11:44

A koronavírus-járvány elleni védekezés részeként azt kérik a gyógyszertáraktól, hogy csak annyi beteg tartózkodjon a betegforgalmi térben, ahány gyógyszerkiadó ablak működik. Az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet (OGYÉI) honlapjáról már letölthető az a plakát, amelyet a bejárathoz kihelyezve figyelmeztethetik erre a korlátozásra a vásárlókat.

Az országos tisztifőgyógyszerész az OGYÉI honlapján közzétett teendőkben azt írja, hogy amennyiben a járványügyi helyzet indokolja, a patikáknak mérlegelniük kell a kiadó ablakon keresztüli gyógyszerkiadást is. Ezen kívül az orvosi vények aláírására kihelyezett tollakat, a kihelyezett vizet és poharakat, a gyógyszertári szórólapokat és újságokat, valamint a gyermeksarokban lévő tárgyakat be kell szedni.

(MTI)

Összesen 6 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Teréz A Piréz
2020. március 13. 13:57
Nem kell feltételes módban tenni, mifelénk kígyóznak a sorok a gyógyszertárak előtt az utcán, hármasával engedik be az embereket.
exfahrenheit
2020. március 13. 12:29
Gyógyszer házhoz szállítást kell megszervezni. Az aláírások után alkoholos fertőtlenítéssel, mert azt már biztosan, hogy nem bírja a vírus.
Kopa
2020. március 13. 12:20
Még pár ötlet. 1 aki teheti, töltse le és használja a mobiltelefonos bankkártyás fizetést. Akkor nem kell piszkálni a terminál billentyűjét. 2. A postásokat, futarokat, csomagkihordokat a munkájukban úgy felkészíteni, hogy ne kelljen a címzetteknek hozzányúlni a kütyüjükhöz, tollaikhoz.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!