Virológus: Tízes skálán tízes a koronavírus veszélye

2020. február 24. 12:32

Kemenesi Gábor szerint az emberiség kipusztulásától nem kell tartani.

2020. február 24. 12:32

A PTE oktatója az EPER Rádióban napokkal ezelőtt elmondta: ugyan már több évtizede ismerjük a koronavírusokat, de csak 2003-tól számítanak halálos veszélyességű vírusnak. Őt nem lepte meg, hogy lesz ilyen járvány, ugyanis szerinte egyrészt a denevérek jó gazdaszervezetei a mostani és a többi koronavírusnak, másrészt csak idő kérdése volt, amíg denevérről emberbe jut COVID-19 kódnévre is hallgató vírus.

De – tette hozzá – a tobzoskák is hozzájárulhattak a járvány kiterjedéséhez, amelyben végső soron a százezres nagyságot is elérheti a vírussal megfertőzöttek száma Kína-szerte. Arról is beszélt, hogy tízes skálán tízes a vírus veszélyessége, de nem azért, mert egyébként kipusztulna az emberiség, hanem azért, mert nagyon nagy káoszt okoz a megjelenése. Véleménye szerint nagy gazdasági visszaesést fog eredményezni a COVID-19. A beszélgetésben arról is beszélt, hogy érdemes betartani a higiéniai utasításokat, és hogy csak ellenőrzött híreket olvassanak az emberek.

A teljes beszélgetést meghallgathatja itt:

(Mandiner)

Összesen 2 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
demenyl82
2020. február 24. 15:20
https://www.szeretlekmagyarorszag.hu/nem-fogunk-ettol-a-virustol-kipusztulni-egy-magyar-virologus-a-koronavirusrol/?fbclid=IwAR3TjUwRgzaILks1z2UFgJ6kxdH1fNtZnmUy7eGMHZPlCytxh82BhK1Lq28 Pont ez az ember mondta a következőket: Nagyon kicsi az esélye hogy egy magyar átlagember megbetegedjen. Egy biztos sose szabad elhinni, amit mond.
llnnhegyi
2020. február 24. 12:46
Az orvos egyetemi oktató,aki a világ kipusztulásáárol lefetyel a járvány csúcspontján,az nagy mocskos, sunyi gazember.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!