Új neve lett az LMP-nek

2020. február 08. 16:11

Azt akarják kifejezni, hogy ez egy zöld párt.

2020. február 08. 16:11

Megváltoztatta a nevét az LMP: mostantól ki fogják fejezni a zöldpártjellegüket, ezért az LMP – Magyarország Zöld Pártja hivatalos elnevezést használják – jelentette be Schmuck Erzsébet, az egyik társelnök szombaton Budapesten, a párt kongresszusának szünetében tartott sajtótájékoztatón. Közölte, hogy a rövidített elnevezés Zöldek lesz.

Az Azonnali azt írja: Kendernay János szerint az elnökség kezdeményezte a névváltoztatást, amit a kongresszus is támogatott, mindössze egyetlen ellenszavazat volt. Az új névvel azt akarják kifejezni, hogy ez egy zöld párt. Kanász-Nagy Máté szóvivő elmondta: a párt leszámolt a különutassággal, most már a közös nevezőket keresi.

Kendernay János kijelentette: a névváltozásnak nincs köze az LMP és a Párbeszéd közeledéséhez, a két párt egyesüléséről sincsen még szó. 

(MTI, Azonnali)

Összesen 164 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
llnnhegyi
2020. február 10. 13:10
Nem.
csoda
2020. február 09. 21:31
Nocsak, elkezdődött az EU-ban a transznacionális pártok létrehozása? A névválasztás eléggé arra utal, hogy az LMP lesz a németek által dominált eu-s zöld párt magyarországi lerakata. Az angolok kilépésével úgy tűnik most tényleg elindult a nagy projekt: https://euobserver.com/opinion/140843
nyugalom
2020. február 09. 18:02
Böske zöldben jár ezentúl? Hányan vannak?
puszika
2020. február 09. 16:58
Aki festi magát attól nem lesz fiatalabb,legfeljebb annak látszik. Az 1-3 % pártocskák érzik,nagy a baj. Most a TŰZOLTÁS időszaka következik. Nem baj! Had szórakozzon az ország. DE AMÚGY SEMMI NEM FOG VÁLTOZNI!! Eddig is égtek,ez után is!!!!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!