Tizenöt évet kapott a sólyi gyerekgyilkos

2020. február 05. 14:07

Nem jogerősen tizenöt év szabadságvesztésre ítélte a Veszprémi Törvényszék a 2018-as sólyi gyermekgyilkosság elkövetőjét szerdán.

2020. február 05. 14:07

A Pfeifer Péter vezette bírói tanács szerint a vádlott aljas indokból, különös kegyetlenséggel gyilkolta meg a 14 év alatti, védekezésre képtelen sértettet, ezért tizenöt év szabadságvesztésre ítélték, melynek letöltését fiatalkorúak börtönében kell megkezdenie.

Zárt tárgyalást követően a bíróság indoklása szerint az elkövető, mivel maga is fiatalkorú volt a 2018 májusi gyilkosság idején, legfeljebb tizenöt év szabadságvesztéssel büntethető, ezért a súlyosbító körülményeket figyelembe véve – a maximális mértéket szabta ki. Mellékbüntetésként a vádlottat tíz évre eltiltották a közügyek gyakorlásától.

Az ítéletet az ügyész tudomásul vette, a tárgyalást a börtönből távmeghallgatással élőben követő vádlott és kirendelt védője enyhítésért fellebbezett, így az ítélet másodfokon a Győri Ítélőtáblán folytatódik majd. A bíróság döntött arról is, hogy a szökés és elrejtőzés veszélye miatt fenntartják az elkövető letartóztatását.

Ismeretes, a nyolcéves sólyi kislány eltűnését 2018 májusában édesapja jelentette a rendőrségen, a gyermek holttestét másnap hajnalban találták meg a szomszédos Királyszentistván közelében. A gyilkossággal gyanúsított, akkor 16 éves hajmáskéri fiatalt még aznap elfogta a rendőrség, és miután beismerő vallomást tett, a bíróság elrendelte letartóztatását.
(MTI)

Összesen 4 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
írmag
2020. február 06. 11:59
Aki ilyen korában gyermeket öl, az nem a társadalom része és soha nem is lehet az. Életfogytiglan kőtörés, hogy "értékes", legalább önmagát eltartó munkát végezzen, télen-nyáron!
Hóvirágcsempész
2020. február 05. 22:01
Kevés . Nagyon kevés ...
fraktoaster
2020. február 05. 20:17
Teljesen egyértelmű. Evidens, hogy ez a lény (embernek nem nevezném) 2033-ban újra meggyilkol valakit kegyetlenül. Mehet a halál lottó, hogy ki lesz az... Helsinki bizottság? TASZ? Hozzászólás?
Palika1955
2020. február 05. 15:51
Amerikában, ha egy kiskorú felnőttszintű bűncselekményt követ el, például kisgyereket gyilkol, akkor mint felnőttet itélik el.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!