Tizenhárom almafa elültetésével emlékeznek Trianonra a Nemzeti színészei

2020. február 28. 11:22

Wass Albert művének közelgő bemutatására is utaltak ezzel.

2020. február 28. 11:22

A Nemzeti Színház Trianon 100 rendezvénysorozatának részeként, a Tizenhárom almafa című Wass Albert-bemutatóhoz kapcsolódva a teátrum színművészei csütörtökön elültettek 13 őshonos, oltott almafát – tájékoztatta a színház az MTI-t.
Az akciót a március 6-án debütáló előadás résztvevői szereplői végezték.  Budapesten kívül Somoskőújfalun, Balassagyarmaton, Tompán, Kelebián, Tarpán, Újszalontán, Dunaszigeten, Magyarszombatfán, Berzencén, Sátoraljaújhelyen, Gyálaréten és Nagylakon ültettek emlékfát.

A Nemzeti Színház célja a faültetéssel az volt, hogy közösen emlékezzünk a 100 évvel ezelőtti eseményekre olyan határ menti magyarországi településeken, amelyek Trianon következtében közvetlenül élték át a szétszakítottság fájdalmát, és annak következményeit” – írták közleményükben a művészek. „Trianon ma nem csupán a veszteséget jelenti, hanem hitforrásként is szolgálhat minden magyar számára: a nagy tragédia után is vagyunk, létezünk. A Nemzeti Színház által elültetett tizenhárom almafa ezt szimbolizálja”– fogalmaztak. A Wass Albert regényében is szereplő Pónyik almafákat a Tündérkert Projekt biztosította.

(MTI)

Összesen 18 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Karavera
2020. március 01. 11:52
Kedves Nemzeti Színházi Művész Urak. A fák gyökereiről a zsákot le kellett volna szedni, mielőtt elültetik. Tapasztalatból tudom, mert egyszer egy cseresznyefát ültettünk el így zsákostól, nos nem nagyon bírta a kiképzést. Kérem juttassák el az illetékesekhez észrevételemet.
anegy_
2020. február 29. 13:10
Szép gondolat, szívet melengető cselekedet, hazaszeretetet mutat. Ez a nemzeti oldal, köszönet érte.
Coccothraustes
2020. február 29. 06:08
Dicséretes. A zaklatószínházasok mélyen hallgatnak.
gombika012
2020. február 28. 18:58
Ne felejtsük ki: Kard és kasza!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!