Nem indul eljárás a Karácsony-interjú miatt

2020. február 12. 15:22

A műsorvezető stílusa nem lehet hatósági eljárás tárgya – közölte a médiatanács.

2020. február 12. 15:22

A médiatanács három bejelentést tárgyalt az M1 Ma este című műsorának Karácsony Gergely főpolgármesterrel készített január 21-ei interjújával összefüggésben. A bejelentők azt kérték, a hatóság vizsgálja meg, hogy a műsor megfelelt-e a közszolgálatiság, a hiteles, gyors, pontos és kiegyensúlyozott tájékoztatás alapelveinek.

A tanács megállapította, hogy jogszabályi felhatalmazás hiányában nem indíthat eljárást, mivel az alapelvi követelmények megvalósulását nem ellenőrizheti, kizárólag konkrét tényállások esetén jogosult hatósági felügyeletet gyakorolni – írták. A médiatanács álláspontja szerint az M1 esetében a Közszolgálati Közalapítvány Kuratóriuma ellenőrzi az alapelvek megvalósulását, a Közszolgálati Kódex szabályainak érvényesülését pedig a Közszolgálati Testület felügyeli, így a bejelentők ezekhez a szervekhez fordulhatnak panaszaikkal.

A grémium kitért arra is, hogy a beadványok tartalmuk alapján kiegyensúlyozottsági kérelemként sem bírálhatóak el. Kiegyensúlyozottsági panasz esetén speciális eljárás az irányadó, amelynek egyik feltétele, hogy a kérelmező először  a médiaszolgáltatóhoz forduljon kifogásával. Ezt a panasz benyújtói nem igazolták, valamint a kiegyensúlyozottsághoz szükséges, hiányolt eltérő álláspontot sem mutatták be. Egy riport szerkesztési sajátosságai, a műsorvezető stílusa nem lehet hatósági eljárás tárgya a médiaszolgáltatókat megillető szerkesztői szabadság miatt – közölte a médiatanács.

(MTI)

Összesen 127 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
artfx
2020. február 13. 10:59
Azt állíttod, hogy nem vagy NER hivő?? Álljon meg a fáklyásmenet! Ha ez valóban beigazolódik, akkor vissza kell küldened a választási krumplit!!
Iektor
2020. február 13. 10:27
A cím helyesen: most még nem indul eljárás a Karácsony-interjú miatt Természetesen mindenki hatóságilag lesz kényszerkasztrálva, akinek köze volt ehhez a "köztévéhez". Hetedíziglen.
Amerigo
2020. február 12. 21:38
Szánalmas amikor egy politikus sajnáltatja magát, hiszen ő ment bele a "biciklis" önfényezésbe! Másik bárgyú agymenés volt a "méhecskéket a buszmegállókba"! nem csoda,hogy kapott egy "mémecskét" cserébe! Kiváló kreatívjai lehetnek jó pénzért! https://mindenszo.hu/megerkezett-a-legeslegdurvabb-mem-karacsony-gergelyrol-mutatjuk/
áfonya
2020. február 12. 20:15
Ballibsi önkormányzatoknál Fővárosra is ez vár . A közgyűlés elé kerülő költségvetés, a hanyatlás, a megszorítás és az üres kassza költségvetése. Hódmezővásárhely elindult a lejtőn, a vásárhelyiek vesztesei lesznek a 2020-as évnek. Elérkeztünk Hódmezővásárhely leépülésének első mérföldkövéhez. A Márki-Zay Péter által alkotott költségvetés a város leépülésének megkérdőjelezhetetlen bizonyítéka. A Modern Városok Programból utoljára 2018 év elején hívtak le forrást. Ez nem azért van, mert a kormány nem akar fizetni, egyszerűen nincs olyan munkálat, amire kifizethetnék a támogatást. Márki-Zay Péter a Modern Városok programot kudarcba fullasztotta. A mostani költségvetésben a beruházásokra fordítható összeg a tavalyinak csak a fele. Tavaly 7,2 milliárd forint, míg idén csak 3,8 milliárd forintot fordítanának fejlesztésre. A város tehát a pénzt működésre fordítja, a jövő felélése elkezdődött.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!