Koronavírus – Kereskedelmi Szövetség: Nem kell áruhiányra számítani

2020. február 27. 09:57

Az OKSZ szerint az elmúlt napokban a média felületein bemutatott egyedi esetek, bevásárlási mintalisták a kevésbé tájékozott vásárlókat indokolatlan felhalmozásra sarkallhatják.

2020. február 27. 09:57

Bár egyes tartós élelmiszerek iránt megnőtt a kereslet, nem kell áruhiányra számítani, és indokolatlan a lakossági felhalmozás – hívja fel a figyelmet az Országos Kereskedelmi Szövetség (OKSZ) az MTI-hez csütörtökön eljuttatott közleményében.

A legnagyobb kereskedelmi láncokat tömörítő szövetség kiemelte: néhány esetben előfordulhat, hogy egy-egy rövidebb időszakban egy-egy áruházban bizonyos tartós élelmiszerek feltöltési üteme nem tudja követni a megnövekedett keresletet, de az áruházakban az árukészlet stabilan rendelkezésre áll, a polcok feltöltése folyamatos.

Az OKSZ szerint az elmúlt napokban a média felületein bemutatott egyedi esetek, bevásárlási mintalisták ugyanakkor a kevésbé tájékozott vásárlókat indokolatlan felhalmozásra sarkallhatják, amely különösen így a hónap végén szükségtelenül kifeszítheti a vásárlók háztartási költségvetését.

(MTI)

Összesen 18 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Senki Alfonz
2020. február 27. 17:19
A diktatúrák szeretik kiszolgáltatottá, tehát kezelhetővé tenni a tömegeket, ezért aki a diktatúra ellen van, az komoly készletet tart mindenből. Főleg energiából és élelmiszerből.
Nori70
2020. február 27. 13:13
Meg vannak veszve az emberek, most jovok a Pennybol, lisztes, száraztésztas pult leuritve, hétvégi tömeg. Még ha karantén is lesz, meddig tarthat? Max egy hónap, addig nekem bőven elég a 2 kg liszt, ami itthon van. Egyáltalán, honnan indult a pánik?
zsoltkom2
2020. február 27. 12:04
"Koronavírus - Kereskedelmi Szövetség: Nem kell áruhiányra számítani" Tehát a vesztegzár/ kijárási tilalom, nem okoz problémát a lakosságnak. Csak időben és rendzavarás nélkül álljon sorba a boltokban. Elkerülhetetlen lesz a vásárlás... jelenheti ezt a Kereskedelmi Szövetség mondata.
JMoflicheque
2020. február 27. 11:12
Ha a járvány alatt valaki bemegy a boltba, a vásárolt árúk mellé még kap néhány vírust is! Bízzunk inkább a melegben!!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!