Feljelentést tett Szél Bernadett a Mátrai Erőmű adásvétele kapcsán

2020. február 15. 16:35

„Az erőmű már tavaly is csak félgőzzel üzemelt, és így is brutális veszteséget termelt” – írja a képviselő.

2020. február 15. 16:35

A Mátrai Erőmű adásvétele kapcsán feljelentést tettem különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés miatt” – olvasható Szél Bernadett közleményében.

A független országgyűlési képviselő szerint a kormány egy „pénzügyileg kivéreztetett, veszteséges, azonnali tőkepótlásra szorult, jelentős környezetvédelmi kötelezettségekkel terhelt erőmű-roncsot vett meg Mészároséktól ismeretlen áron”. Majd hozzáteszi: a rendelkezésre álló információk szerint a vásárlás mellett hangoztatott kormányzati érvek egyike sem reális.

A vétel nem szolgálja az ellátásbiztonságot

Az erőmű már tavaly is csak félgőzzel üzemelt és így is brutális veszteséget termelt, miközben a jelenleginél olcsóbban is lehet belföldön áramhoz jutni például az alacsony kihasználtsággal működő gázerőművekből” – álítja a képviselő. „A jelenlegi kormányzati elképzelések a munkahelyek védelmét sem garantálják, mert szakértői előrejelzések szerint a vállalat már az idén is jelentős, középtávon pedig drasztikus leépítésekre kényszerül, függetlenül attól, hogy ki a tulajdonos.”

Szél Bernadett szerint egy felelős kormány már most azon dolgozna, hogy megfelelő képzéssel és stratégiával biztonságos munkahelyeket garantáljon az ott élőknek, ezzel szemben az látszik, a kormány inkább palira akarja venni az adófizetőket.

A kormány egy leépülőben lévő, kötelezettségei miatt negatív pénzügyi értékű, már az első pillanatban súlyos tőkepótlásra szoruló létesítményt vásárolt ismeretlen áron az adófizetők terhére. Mindezek miatt ismeretlen tettes ellen feljelentést tettem különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés miatt.” – zárja közleményét.

Összesen 240 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Menhetten
2020. február 16. 14:21
Ugye senki nem gondolja komolyan, hogy ez az értelmes beszédre képtelen, tőmondatokat ismételgető, értetlen intellektuális vakondtúrás milliárdos üzleteket képes lebonyolítani, százmilliárdos cégbirodalmakat menedzselni? Van élő ember, aki elhiszi, hogy ennek a marék lepke szellemi szintjén vegetáló jóbarátnak, ennek a jámbor, kérődző jószágnak van beleszólása abba, hogy holnap mit vásárol fel, kit tesz tönkre. Magyarország jelene és elkövetkezendő évei néhány percben. Ahol egy ilyen zavart, hebegő-habogó tejbetök, óvodások szellemi szintjét megszégyenítő őstulok az ország tizedik legbefolyásosabb embere lehet, aki azt sem tudja mennyi a vagyona, ott nem kis bajok vannak a nép önértékelésével. Engem az sem vigasztal, hogy ha változnak az évszakok, az ő bőre is ott fog száradni, ahol most a Simicskáé. Addig is ez van: kretének és félkegyelműek uralma. "Mindenki oda megy, ahova el tud jutni, ahova van lehetősége" - Hát, amennyi pénze van, elmehetne akár a Marsig, de maradjon is ott ám. Vigye a falu másik szülöttjét is, arra is futná még.
Jack Reynor
2020. február 16. 13:47
Feljelentem Szélt rémhírterjesztésért és a bírósági munka akadályozásáért.
toef36
2020. február 16. 11:05
Szegény, ez sem tudja már, hogy mit csináljon... hát feljelent...
Esvány
2020. február 16. 09:14
"A Mátrai Erőmű idén a magyarországi áramtermelés nagyjából tizedét, az elmúlt öt évben átlagosan pedig az ötödét adta. Ezért valószínűleg az állam ellátásbiztonsági okok miatt azt szeretné, hogy valamilyen formában továbbra is üzemeljen majd. Erre két opció van: vagy a kvótaköltség elszállása miatt méregdrága szenes áramtermelés, vagy az erőmű modernizációja, ami viszont szintén hatalmas költségeket jelent. Az állam csak akkor segíthet be ebben, ha tulajdonossá válik, máskülönben az állami segítség tiltott állami támogatásnak számítana. Bármelyik is lesz a választás, mindkét lehetőség esetén óriási a kockázata, hogy mindez nagyon sokba fog kerülni az adófizetőknek." https://g7.hu/vallalat/20191127/ha-megveszi-az-allam-a-matrai-eromuvet-nagy-esellyel-evi-sokmilliardos-veszteseg-hullik-a-nyakaba/ Akinek van füle a hallásra, értsen belőle!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!